stanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Arnavutköy Belediye Başkan adayı Tekin Aras ile birlikte gerçekleştirdiği ilçe turunu, Cumhuriyet Meydanı’ndaki halk buluşmasıyla tamamladı. Meydandaki kalabalık, İmamoğlu ve Aras'a sevgi gösterilerinde bulundu.

İmamoğlu, konuşması sırasında farklı siyasi partilere ait seçim araçlarının yüksek sesli müzik çalarak alanda tur atmasına tepki gösterdi. Kendisinin halk buluşmasına saygısızlık teşkil eden bu davranışı sineye çekmeyerek, şu ifadelerle tepkisini dile getirdi: "Arada buradan, miting olduğunu bile bile müzik çalıp geçen arabalar var; olsun. Şimdi toplumdaki saygıyı, sevgiyi arttıracak şey, yöneticilerin tavrıdır. Yöneticilerin tavrı, güzel ahlak, güzel bir iyi davranış; ailelere, çocuklara, gençlere huzur verir. Üzüldüğüm ne biliyor musunuz? Akılları o kadar gitmiş ki, bu hareketi yaparak oy kazanacağını zannediyor. Benim memleketimin vicdanlı insanı var ya, benim memleketimin adaletli insanı, bu yapılanın ahlak dışı olduğunu bilir ve ona oy vermez. Göreceksiniz; vermeyecek."

Ayrıca, İmamoğlu, İstanbul'un hizmetlerle dolu olduğunu ve bu hizmetlerin millete doğru şekilde aktarıldığını belirtti. Hizmetlerin milletin refahı için yapıldığını vurgulayan İmamoğlu, şehri yönetirken şeffaflığın önemine dikkat çekti ve milletin belediyeye sahip çıkması gerektiğini ifade etti.

Erdoğan ve Özel görüşmesi bitti Erdoğan ve Özel görüşmesi bitti

İmamoğlu, ayrıca rakiplerine yönelik eleştirilerde bulundu ve kendisine yönelik saldırıları eleştirdi. Son olarak, milletin desteğini istedi ve birlikte hareket etme çağrısında bulundu.

Kaynak: Cumhuriyet