İngiltere Kamu Sağlığı Kurumu (UKHSA), bugün ülke genelinde 113 kişiyi etkileyen koli basili salgınına ilişkin bir duyuru yaptı. Ulusal çapta dağıtılan bir gıdanın tüketimi sonrasında koli basilinin bulaştığını belirten yetkililer, hastalığın belirtilerinin şiddetli ve bazen kanlı ishal, mide krampları, kusma ve ateş olduğunu vurguladılar.

UKHSA'nın açıklamasında, "Mevcut araştırma, örneklerin tüm genom dizilimini, çoğu vakanın tek bir salgının parçası olduğunu gösteriyor. Vakaların geniş coğrafi yayılımına dayanarak, bu salgının ulusal düzeyde dağıtılan bir gıda maddesiyle veya birden fazla gıda maddesiyle bağlantılı olması muhtemeldir." ifadelerine yer verildi.

Henüz salgının kaynağının doğrulanmadığını belirten UKHSA yetkilileri, şu anda salgının açık çiftlikler, içme suyu veya kirli deniz suyu, göl veya nehirlerde yüzmeyle bağlantılı olduğuna dair bir kanıt bulunmadığını dile getirdiler.

Sağlık yetkilileri, bu salgın kapsamında 25 Mayıs'tan itibaren 113 vakanın bildirildiğini ve koli basili bulaşarak hastalananların yaş aralığının 2 ila 79 olduğunu belirtirken, çoğunluğun genç yetişkinler olduğunu açıkladılar.

Oyuncu Shannen Doherty vefat etti Oyuncu Shannen Doherty vefat etti

UKHSA, genel olarak yıllık bazda ortalama 1500 vaka gördüklerini ancak bu salgında genom dizilim çalışması tamamlanınca daha fazla vaka sayısı beklediklerini ifade etti.

Kaynak: CNN Türk