İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında yaşamını yitirdi İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı helikopter kazasında yaşamını yitirdi

İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, dünkü basın toplantısında İngiltere'nin, Refah'a düzenlenecek bir operasyonu desteklemediğini ancak İsrail'e silah satışını durdurmayacaklarını açıkladı. Cameron, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"ABD ile İngiltere arasında çok temel bir fark var. ABD, İsrail'e büyük miktarda silah sağlayan bir ülkedir. İngiltere Hükümeti'nin İsrail'e silah tedariki yoktur; ancak birçok lisansımız bulunmakta ve İsrail'e yaptığımız savunma ihracatının toplamının yüzde 1'inden önemli ölçüde daha azını oluşturduğunu düşünüyorum. Bu önemli bir fark.

Refah'ta, insanları nasıl koruyacağımız, hayat kurtaracağımız ve diğer tüm konularda net bir plan olmadığı sürece Refah'ta büyük bir operasyonu desteklemeyeceğiz. Biz bu planı görmedik, dolayısıyla bu koşullar altında Refah'ta büyük bir operasyonu desteklemeyeceğiz. Lisanslama prosedürlerimiz çok net ve bazıları dünyadaki en zorlu ve en sıkı prosedürlerden biri. Bunları çok yakından takip ediyoruz ve önümüzdeki dönemde de bunu yapmaya devam edeceğiz."

Kaynak: KARAR