ABD ordusu, Irak'taki İran destekli silahlı grup Kataib Hizbullah'tan bir komutanın, ABD askerlerine yönelik saldırıları planlamak ve bu saldırılara katılmakla suçlanarak gerçekleştirilen bir saldırıda öldürüldüğünü açıkladı.

Reuters'ta yer alan habere göre, ordudan yapılan açıklamada, ABD'nin Irak'ta ABD askerlerine yönelik saldırılara yanıt olarak tek taraflı bir saldırı düzenlediği ve bu saldırıda Kataib Hizbullah'a bağlı bir komutanın öldürüldüğü belirtildi.

Ayrıca, sivil kayıplara dair herhangi bir belirtinin olmadığı vurgulandı.

Açıklamada, komutanın ismi belirtilmezken, isimlerinin açıklanmaması kaydıyla konuşan iki güvenlik kaynağı, komutanın Bağdat'ın doğusunda bir araca düzenlenen insansız hava aracı saldırısında öldürülen Ebu Bekir el-Saadi olduğunu ifade etti.

Kaynaklardan biri, üç kişinin öldürüldüğünü ve hedeflenen aracın Irak Halk Seferberlik Kuvvetleri (PMF) tarafından kullanıldığını belirtti.

Kataib Hizbullah üyeleri ve komutanları PMF'nin bir parçasıdır.

ABD, Kataib Hizbullah'ı terör örgütü olarak kabul ederken, bu grup daha önce Ürdün-Suriye sınırı yakınında düzenlenen bir insansız hava aracı saldırısında üç ABD askerini öldürmüştü.

Putin Savunma Bakanı Sergey Şoygu'yu Görevden Aldı Putin Savunma Bakanı Sergey Şoygu'yu Görevden Aldı

Bu olayın ardından grup, bölgedeki ABD birliklerine yönelik askeri operasyonları askıya aldığını duyurmuştu.

Son zamanlarda, Irak ve Suriye'de İran destekli gruplar ile ABD güçleri arasında artan gerilimler gözlemlenirken, ABD'nin geçtiğimiz hafta sonu Irak ve Suriye'de İran destekli gruplara yönelik hava saldırıları gerçekleştirdiği belirtilmişti. (Karar)

Editör: DS Haber