İran, İsrail'in geçtiğimiz pazartesi günü Suriye'nin Halep kentinde düzenlediği saldırı sonucu hayatını kaybeden Devrim Muhafızları Ordusu Komutanlarından Said Abyar’ın intikamını alacağını açıkladı.

Trump'a Suikast Girişiminde Bulunan Saldırganın Aracında Patlayıcı Düzenekler Bulundu Trump'a Suikast Girişiminde Bulunan Saldırganın Aracında Patlayıcı Düzenekler Bulundu

"İsrail'e Misliyle Karşılık Vereceğiz"

İran Devrim Muhafızları Komutanı Hüseyin Selami, saldırı sonrası yaptığı açıklamada, İsrail'e misliyle karşılık vereceklerini ifade etti. Selami, "Çocuk katili Siyonist rejim, döktüğü kanların bedelini ödeyecek. Abyar, Suriye’de İsrail karşısında Filistin direnişini destekleyen ve ülkesinin güvenliği için mücadele veren bir isimdi ve unutulmayacak" dedi.

Olayın Arka Planı

İsrail’in Suriye'nin Halep kentinde düzenlediği saldırı sonucunda hayatını kaybeden Said Abyar, Devrim Muhafızları Ordusu'nun önemli komutanlarından biriydi. Abyar'ın ölümü, bölgede gerilimi daha da artırmış durumda.

İran'dan Sert Tepki

İran, saldırının ardından sert açıklamalarda bulunarak, İsrail'in bu tür eylemlerinin karşılıksız kalmayacağını ve gerekli misillemelerin yapılacağını duyurdu. Bu açıklamalar, bölgede tansiyonun daha da yükseleceğine işaret ediyor.

Kaynak: karar