İsrail saldırılarında insan kaybı 34.305'e arttı! İsrail saldırılarında insan kaybı 34.305'e arttı!

Rusya'nın insansız hava araçlarıyla Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam ederken, Ukrayna Askeri İstihbarat Teşkilatı (HUR) bugün önemli bir açıklama yaptı.

The Kyiv Independent gazetesine göre HUR, İran ve Hizbullah'ın Ukrayna'da görevlendirilmek üzere Suriye'deki Rus insansız hava aracı operatörlerine eğitim verdiğini söyledi.

İran Devrim Muhafızları ve Lübnan merkezli Tahran destekli militan grubun talimatları Şayrat hava üssünde yerine getirdiği söyleniyor.

Haberde, Rusya, İran ve Suriye'deki Beşar Esad rejiminin hem askeri hem de siyasi düzeyde yoğun işbirliği içinde olduğu ve hem Ukrayna'ya hem de Batı'ya meydan okuduğu belirtildi.

EĞİTİMDE OPERATÖRLER UZMANLAŞTIRILIYOR

İstihbarat teşkilatı, eğitim kursunun Shahed-136 "kamikaze" drone'ları veya Ababil-3 drone'ları gibi sistemlerde uzmanlaşmayı içerdiğini söyledi.

Rusya, İran Şahed insansız hava araçlarını büyük ölçüde ithal ediyor ve Ukrayna şehirlerine ve altyapısına yönelik saldırılar için yerli kopyalar üretiyor. İran'ın geliştirdiği bir diğer insansız sistem olan Ababil insansız hava araçları ise hem keşif hem de savaş amaçlı kullanılabiliyor.

İstihbarat teşkilatına göre eğitim, insansız hava araçlarının üretimi ve bakımı konusunda uzman Hizbullah komutanı Kamal Ebu Sadık tarafından veriliyor.

Eğitimin sadece Rus personele değil, Moskova'nın insansız hava aracı operatörleri olarak Ukrayna'ya yerleştirmeyi planladığı Suriyeli paralı askerlere de verildiği iddia ediliyor.

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yürüttüğü savaşta Suriye dahil birçok ülkeden paralı asker konuşlandırdığı bildiriliyor.

Kaynak: KARAR