İsrail'den Gazze'ye saldırı: Ölü ve yaralılar var İsrail'den Gazze'ye saldırı: Ölü ve yaralılar var

İran'da bir petrol tankına giren beş işçi zehirli gazdan öldü

İran'ın Lorestan eyaletinde, petrol aktarma istasyonunda tarama ve yakıt deposunun bakımını yapan beş işçi, gaza maruz kalma nedeniyle hayatını kaybetti.

İran'ın yarı resmi Mehr haber ajansının haberine göre, Kuhdaşt Kaymakamı Muhammed Muradi Kefrac olayla ilgili bir açıklama yaptı.

Kefrac, beş işçinin dün öğleden sonra Lorestan eyaletinin Kuhdasht kasabasındaki Berdaspi petrol transfer istasyonuna 20 milyon litrelik petrol tankını taramak ve bakımını yapmak için girdiğini söyledi.

Kefrac, tankta mahsur kalan işçileri çıkarma çabalarının sürdüğünü ve Tahran, Huzistan ve merkez eyaletten uzman ekiplerin olay yerine müdahale ettiğini söyledi.

Kefrac, tanktaki yağı boşaltmaya başladıklarını, bunun uzun sürebileceğini, tahliye sonrasında içeride yoğun gaz kalacağını belirtti

Kefrac, risk faktörünün yüksek olduğunu ve zehirli gazın yüksek olması nedeniyle söz konusu işçilerin hayatta kalma şansının neredeyse bulunmadığını söyledi.

İŞÇİLER HİDROJEN SÜLFİT GAZINA MARUZ KALDI
İran telekomünikasyon ve boru hattı şirketinin halkla ilişkiler dairesi başkanı İzetullah Mirhoseyni, cumartesi öğleden sonra meydana gelen kazada işçilerin hidrojen sülfür gazına maruz kaldıklarını söyledi.

Arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirten Mirhuseyni, şöyle konuştu: "Lorestan bölgesindeki Berdaspi petrol transfer merkezinde yaşanan kaza sonrasında maalesef 5 çalışanımız hayatını kaybetti." dedi.(haberglobal)

Editör: Haber Merkezi