Fahiş fiyatlar ve istifçilik artışı nedeniyle cezalar geliyor! Fahiş fiyatlar ve istifçilik artışı nedeniyle cezalar geliyor!

İŞKUR'un 'Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesi (KİPAP)' kapsamında, işyerlerine istihdam ettiği kadın çalışanlar için 3 ay süreyle aylık 25 bin liraya kadar destek sağlanacak. Bu projenin amacı, kadınların işgücüne katılımlarını teşvik etmek ve üretimde daha fazla kadın istihdamının sağlanmasıdır.

Pilot uygulama, Bursa'da başlayacak ve imalat sektöründeki işyerlerini hedefleyecek. 18-35 yaş arasındaki kadın çalışanlara destek verilecek ve işverenler, ihtiyaç duydukları iş gücünü maliyet olmadan yetiştirebilecekler.

Destekten yararlanmak isteyen işyerlerinin en az 2 sigortalı çalışana sahip olmaları ve 2 katı süre boyunca kadın çalışanı istihdam etmeyi taahhüt etmeleri gerekmektedir. Ayrıca, işyerleri çalıştırdıkları sigortalı sayısının yüzde 10'una kadar katılımcı talep edebileceklerdir.

Proje kapsamında, çalışan kadın işçilere 0-66 ay aralığında çocuk sahibi olmaları durumunda aylık 3 bin lira çocuk bakım desteği sağlanacak.

Kadın İstihdamı İçin Pozitif Ayrımcılık Projesine başvuru yapmak isteyen işverenlerin, İŞKUR e-şube üzerinden başvuruda bulunmaları gerekmektedir. Detaylı bilgi için Bursa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Hizmet Merkezlerindeki iş ve meslek danışmanlarından yardım alınabilir.

Kaynak: Karar