Türk Ampute Milli Futbol Takımı, Camille Fournier Stadı'nda oynanan Ampute Futbol Şampiyonası finalinde İspanya'yı 3-0 mağlup ederek Avrupa şampiyonu oldu.

Galatasaray, Lecce'yi yendi Galatasaray, Lecce'yi yendi

Final maçının ardından açıklamalarda bulunan Ampute Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü İsmail Temiz, bu büyük başarıyı Türk milletine armağan etti. Temiz, zaferin ardından duygularını şu sözlerle dile getirdi:

"Bu mutluluğu anlatabilmek için gerçekten yaşanması gerekiyor. Anlatılması zor, güç bir mutluluk. Bu kupada emeği geçen çok kişi var. Sayın Cumhurbaşkanımız, Spor Bakanımız, bakan yardımcılarımız, genel müdürümüz ve Alpaslan Başkanımız bize büyük destek oldular. Sporcu kardeşlerimin ve teknik heyetimin emekleri hiç yadsınamaz. Ancak arka planda görünmeyen kahramanlarımız da var: Ailelerimiz ve çocuklarımız. İki ay boyunca bizi beklediler. Onların da çok büyük emeği var. Her zaman mazlumların yanında olan Türk halkının da çok duası var. Onların da yüzünü güldürdüysek ne mutlu bize. Bu kupa Türk milletine armağan olsun."

Temiz, takımın başarısında emeği geçen herkese teşekkür ederken, sporcuların sahadaki üstün performansını ve ailelerin sabırlı desteğini de vurguladı.

Kaynak: Dha