Endonezya'daki Ruang Yanardağı Alarmı: 12 Bin Kişi Tahliye Edildi 7 Havalimanında Uçuşlar Durdu Endonezya'daki Ruang Yanardağı Alarmı: 12 Bin Kişi Tahliye Edildi 7 Havalimanında Uçuşlar Durdu

İspanya Ulusal Mahkemesi, Mediaset, Atresmedia ve Movistar Plus gibi televizyon şirketlerinin Telegram'a yönelik telif hakları ihlali suçlamalarını değerlendirdi.

Mahkeme, telif hakları ihlali iddialarının olduğunu kabul ederek, İspanya'da faaliyet gösteren Vodafone, Orange, Digi, Movistar, MasMovil ve diğer telefon operatörlerine Telegram uygulamasının kullanımını askıya alması talimatını verdi.

Hakim Pedraz, Telegram'ın suçlamalara ilişkin soruşturmanın devam etmesine rağmen, işbirliği yapmamak ve belirli teknik verilerin raporlanmasına olanak sağlamamak ile suçladığı Telegram'ın kullanımını durdurma kararı aldı. Ancak, bu kararın bazı kesimler tarafından orantısız bulunduğu ve milyonlarca kullanıcıya zarar verebileceği belirtildi.

Tüketiciler Derneği Facua ve sol görüşlü Podemos Partisi lideri İone Belarra, karara tepki gösterdi.

Telegram, Rus iş insanları Nikolai ve Pavel Durov kardeşler tarafından kurulmuş olup, WhatsApp'a alternatif olarak sunulmuş ve 2013 yılından bu yana faaliyet göstermektedir.

Kaynak: BirGün