Trump'a Suikast Girişiminde Bulunan Saldırganın Aracında Patlayıcı Düzenekler Bulundu Trump'a Suikast Girişiminde Bulunan Saldırganın Aracında Patlayıcı Düzenekler Bulundu

İsrail Başbakanı Netanyahu: Gazze silahsızlandırılacak ve bunu yalnızca biz yapabiliriz, bundan hiçbir uluslararası güç sorumlu değildir

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu dün akşam düzenlediği basın toplantısında eleştirel açıklamalarda bulundu. Gazze'nin "silahsızlaştırılması" gerektiğini belirten Netanyahu, bunu ancak kendilerinin yapabileceğini ve hiçbir uluslararası gücün bundan sorumlu olamayacağını söyledi.

İsrail Başbakanı Netanyahu dün gece düzenlediği basın toplantısında Gazze Şeridi'ndeki son duruma ilişkin eleştirel açıklamalarda bulundu.

Netanyahu, Gazze'nin "silahsızlaştırılması" gerektiğini öne sürerek şunları söyledi: "Tüm hedeflerimize ulaşana kadar zafer için savaşacağız: tüm rehineleri kurtarmak, Hamas'ı ortadan kaldırmak ve Gazze'nin bir daha İsrail için tehdit oluşturmamasını sağlamak." Hamas ortadan kaldırıldığında Gazze'nin askerden arındırılması gerekecek. Gazze'nin silahsızlandırılmasını sağlayabilecek tek güç İsrail Savunma Kuvvetleri'dir (IDF). Hiçbir uluslararası güç bundan sorumlu olamaz” dedi.

GAZZE'DEKİ ÇATIŞMALARDA ÖLDÜRÜLEN İSRAİL ASKER SAYISI 83'E YÜKSELDİ

Öte yandan İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda öldürülen asker sayısının 83'e yükseldiğini bildirdi.

Ordudan yapılan yazılı açıklamada, Gazze'deki çatışmalarda bir İsrail askerinin daha hayatını kaybettiği belirtildi.

İsrail ordusunun başlattığı kara saldırısının ardından Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda öldürülen İsrail askerlerinin sayısı 83'e yükseldi.

İsrail, 27 Ekim ve 3 Aralık tarihlerinde Gazze'nin kuzeyinde güneydeki en büyük yerleşim yeri olan ve daha önce Tel Aviv yönetimi tarafından "güvenli bölge" ilan edilen Han Yunus'a kara saldırısı başlatmıştı.

HAMAS İLE İSRAİL ARASINDA ENERJİ DEĞİŞİMİ ANLAŞMASI

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 günlük "insani ara" verilmesine ilişkin anlaşma, 24 Kasım Cuma günü saat 07.00'de (08.00 Türk Lirası) yürürlüğe girdi ve ardından 3 gün daha uzatıldı.


İsrail ile Hamas arasında varılan esir değişimi anlaşması kapsamında Gazze Şeridi'nden 81 İsrailli tutuklu, İsrail hapishanelerinden 240 Filistinli tutuklu serbest bırakıldı.


İsrail ordusu, 1 Aralık'ta "insani duraklamanın" sona ermesinden kısa bir süre sonra Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılara yeniden başladı.(haberglobal)

Editör: Haber Merkezi