Cemaat El İslami lideri Lübnan'daki hava saldırısında öldürüldü Cemaat El İslami lideri Lübnan'daki hava saldırısında öldürüldü

Dünya, Kahire'de devam eden ateşkes müzakerelerinden çıkacak olumlu haberleri merak ederken, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'yi kan gölüne çeviren İsrail, saldırılarına son vermek şöyle dursun eşi benzeri görülmemiş önlemler almaya devam ediyor. İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya mülteci kampında önceki saldırılarda öldürülen yüzlerce Filistinlinin topluca gömüldüğü bir mezarlığı bombaladı.



MEZARLIĞA HAVA SALDIRISI DÜZENLEDİLER

Gazze'nin kuzeyindeki Sivil Koruma Birimi Başkanı Ahmed El Kahlut, İsrail savaş uçaklarının, Cibaliya mülteci kampına yönelik önceki saldırılarda öldürülen yüzlerce Filistinlinin gömüldüğü mezarlığa hava saldırısı düzenlediğini söyledi.



NAAŞLARI YENİDEN DEFNETMEYE ÇALIŞIYORLAR.

Kahlut, top atışları nedeniyle buraya gömülen cesetlerin topraktan çıktığını, sivil savunma ekiplerinin cenazeleri yeniden gömmek için yoğun çaba harcadığını söyledi.



TARAFLAR KAHİRE'DE

Mısır basını bugün, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde ateşkes sağlanmasına yönelik müzakerelere katılan tarafların Mısır'ın başkenti Kahire'ye ulaştığını duyurdu. İsmi açıklanmayan üst düzey bir Mısırlı yetkili dün yaptığı açıklamada, Ramazan öncesinde Gazze'de ateşkes ilan edilmesi yönündeki müzakerelerde "ilerleme" kaydedildiğini ve Mısır'ın Ramazan öncesinde ateşkes anlaşmasına varmak için yoğun çaba gösterdiğini söyledi. Söz konusu yetkili, "Ateşkes müzakerelerinde gözle görülür bir ilerleme var ve adil bir anlaşmaya varmaya çalışıyoruz" dedi.



TARAFLAR ARASINDAKİ MÜZAKERELER

Esir takası anlaşması kapsamında 13 Şubat'ta Mısır'ın başkenti Kahire'de Tel Aviv yönetimi ile Hamas arasında bir toplantı gerçekleşti. Bu görüşmeler daha sonra Fransa'nın başkenti Paris'te devam etti. Paris görüşmeleri, Mossad Direktörü David Barnea, CIA Direktörü William (Bill) Burns başkanlığındaki İsrail heyeti, Katar Başbakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Mısır istihbarat şefi Abbas Kamal ve Hamas heyetinin katılımıyla 24 Şubat'ta sona erdi.

İsrail savaş kabinesi, müzakerelerin devam etmesi için Katar'ın başkenti Doha'ya "düşük düzeyli bir heyet gönderme" kararı aldı. Ayrı bir gelişmede İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'ndeki saldırılardan kaçan yaklaşık 1,5 milyon insanın sığındığı güneydeki Refah kentine yönelik saldırı planlarını onaylamak için bu hafta başında oradaki sivillerin tahliyesi ve kabineyi toplayacağını söyledi.

Kaynak: HABERLER.COM