Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Heniyye ile Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin fotoğraf paylaşması üzerine İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Twitter üzerinden sert ifadelerle tepki gösterdi.

Katz, paylaşımında Hamas ve Müslüman Kardeşler'i hedef alarak, "Müslüman Kardeşler: Tecavüz, katliam, cesetlere saygısızlık, bebek yakma. Recep Tayyip Erdoğan, utanmalısın" ifadelerini kullandı.

Görüşme sırasında Erdoğan'ın, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'ye başsağlığı dileklerini ilettiği ve İsrail ile İran arasındaki gerilimleri de değerlendirdiği belirtildi. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'da Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile de bir araya geldiği bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Hamas lideri ile gerçekleştirdiği görüşme ve İsrail Dışişleri Bakanı'nın tepkisi, bölgedeki gerginliği artırırken, Türkiye'nin bölgesel diplomasi çabaları ve Filistin meselesine olan desteği yeniden gündeme geldi.

Türkiye İsrail'le ticaretini tamamen durdurma kararı aldı Türkiye İsrail'le ticaretini tamamen durdurma kararı aldı

Hamas lideri Heniyye ile yapılan görüşmede ateşkes ve insani yardım konularının ele alındığı ve Türkiye'nin Filistin'e yönelik insani yardımlarını sürdürdüğü belirtildi.

Kaynak: Haberler.Com