Türkiye, Uluslararası Adalet Divanı'nda (UAD) İsrail aleyhine açılan soykırım davasına müdahil olma kararının ardından İsrail ile tüm ticari ilişkileri askıya aldı. Bloomberg'in haberine göre, Türkiye Perşembe gününden itibaren İsrail ile tüm ihracat ve ithalatı durdurdu. Ancak Türkiye henüz bu kararı resmi olarak duyurmadı.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Türkiye'nin İsrail ile tüm ticareti askıya aldığını doğruladı. Katz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alarak, Türkiye'nin İsrail'in ithalat ve ihracatına yönelik limanları bloke ederek anlaşmaları ihlal ettiğini belirtti.

Bu gelişme, Türkiye'nin geçen ay İsrail'in Gazze'deki saldırıları nedeniyle İsrail'e 54 ürün grubunun ihracatını kısıtlamasının ardından geldi.

Hindistan'da Fırtına Felaketi: 8 Kişi Hayatını Kaybetti 59 Kişi Yaralandı Hindistan'da Fırtına Felaketi: 8 Kişi Hayatını Kaybetti 59 Kişi Yaralandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Adalet Komisyonu Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, dün yaptığı açıklamada, Türkiye'nin UAD'da İsrail aleyhine açılan soykırım davasına müdahil olması için hukuki çalışmaların sürdüğünü ve resmi başvurunun yapılacağını bildirmişti. Yüksel, bu kararla Türkiye'nin İsrail aleyhindeki soykırım davasına müdahil olan ilk İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi olacağını ifade etmişti.

Kaynak: gerçek gündem