İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'na ait bazı tünellere deniz suyu pompalandığını doğruladı. Yapılan yazılı açıklamada, yürütülen mühendislik çalışması kapsamında pompalar ve borular aracılığıyla tünellere su pompalandığı belirtildi.

Suikast girişiminde yaralanan Slovakya Başbakanı Fico'nun sağlık durumuyla ilgili  açıklama Suikast girişiminde yaralanan Slovakya Başbakanı Fico'nun sağlık durumuyla ilgili açıklama

İsrail'e göre, Hamas'ın tünel kapasitesinin devre dışı bırakılması, üst düzey Hamas liderlerini yakalama ve İsrailli esirleri kurtarma çabaları için büyük önem taşıyor. Hamas'ın Gazze'deki Şeridi'ndeki tünel ağının toplam uzunluğu 560 ila 720 kilometre arasında değiştiği belirtiliyor.

Hamas tünellerine ilişkin kesin bir veri paylaşılmasa da tünel sisteminin yüzde 20 ila yüzde 40’ının hasar gördüğü veya kullanılamaz hale geldiğini değerlendiriyor.

Tünellere su basma iddiası ilk olarak aralık ayının başında gündeme gelmişti. İsrail, yaklaşık 800 tünel tespit ettiğini, fakat tünel ağının bilinenden çok daha büyük olduğunu öne sürmüştü. Uzmanlar, Gazze'deki tünelleri deniz suyu ile doldurmanın bölgede nesiller sürecek tatlı su sorununa neden olabileceğini belirtmişti.

Kaynak: sözcü