İsrail Ordusu: Refah'ta İslami Cihad Komutanı Eymen Zarub Öldürüldü İsrail Ordusu: Refah'ta İslami Cihad Komutanı Eymen Zarub Öldürüldü

İsrail savaş uçakları Gazze'nin merkezindeki Deyr el Belah kasabasında iki eve saldırdı. Olayda en az 15 Filistinlinin öldüğü, çok sayıda kişinin de yaralandığı iddia edildi.

Açıklamada, yaralıların kentteki Aksa Şehitleri hastanesine kaldırıldığı, sivil koruma ekiplerinin ise evlerin enkazı arasında arama kurtarma çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliye mülteci kampında 70 Filistinlinin sığındığı evi bombaladığı, ilk belirlemelere göre 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Ekiplerin bombalanan evde çalışmalarına devam ettiği bildirildi.

GAZZE ŞERİDİ'NDEKİ İNSANİ FELAKET

Yaklaşık 2,3 milyon nüfusa sahip Gazze Şeridi, 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail ordusunun sivil yerleşim yerlerine, hastanelere, okullara ve yerinden edilmiş Filistinlilere yönelik barınaklara yönelik saldırılarını sürdürürken, büyük bir insani felaket yaşadı.

Birleşmiş Milletler kuruluşları başta olmak üzere uluslararası çevreler, çoğu hastanenin hizmet dışı kalması, tıbbi malzeme yetersizliği ve açlığın yol açtığı hastalıklar nedeniyle Gazze'de ateşkes ve bölgeye insani yardımın artırılması çağrısında bulunuyor. susuzluk ve hijyenik malzeme eksikliği.

Uluslararası Adalet Divanı'nın 26 Ocak'ta İsrail'e verdiği tedbir kararları arasında "Gazze'ye insani yardıma erişimin sağlanması" yer almasına rağmen, Şubat ayında Gazze'ye giren yardım miktarının Ocak ayına göre yarı yarıya azaldığı bildirildi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 13 bin 230'u çocuk ve 8 bin 860'ı kadın olmak üzere 30 bin 228 Filistinli öldürüldü, 71 bin 377 kişi de yaralandı.

Enkaz altında hâlâ binlerce ölüm kaydedilirken, insanların sığındığı hastane ve eğitim kurumlarına düzenlenen saldırılarla sivil altyapı da yok ediliyor

Kaynak: karar