Gazze'de ölenlerin sayısı 38 bin 345'e çıktı Gazze'de ölenlerin sayısı 38 bin 345'e çıktı

İsrail Genelkurmay Başkanı: Deniz suyunu yer altı tünellerine pompalamak iyi bir fikir olabilir

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Hamas'ın Gazze Şeridi'ndeki yer altı tünellerine deniz suyu pompalamanın iyi bir fikir olduğunu söyledi. Halevi bu açıklamayı İsrail ordusunun kara operasyonlarını genişletmeye çalıştığı Gazze Şeridi'ne yaptığı ziyarette yaptı.

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Hamas'ın Gazze Şeridi'ndeki yer altı tünellerine "deniz suyu pompalamanın iyi bir fikir" olduğunu söyledi.

Halevi bu açıklamayı İsrail ordusunun kara operasyonlarını genişletmeye çalıştığı Gazze Şeridi'ne yaptığı ziyarette yaptı.

Wall Street Journal'ın "İsrail ordusunun Hamas'ın yeraltı tünellerini deniz suyuyla dolduracağı" iddiasına ilişkin Halevi, "Yeraltı tünellerinin kullanımının engellenmesi için tüm seçenekleri değerlendiriyoruz. Tünelleri suyla doldurmak iyi bir fikir." "Bu konu hakkında henüz yorum yapmayacağım" dedi.

İsrail genelkurmay başkanı, Gazze'de birden fazla yer altı tesisi bulduklarını belirterek, "Hamas üyelerinin bu tesisleri kullanmasını engellemek için havaya uçurma, yıkma gibi seçenekler de dahil olmak üzere farklı yöntemlere sahip olduklarını" söyledi.

İsrail ordusunun Gazze'ye yönelik saldırılarının 60'ıncı gününde Han Yunus'a yöneldiğini iddia eden Halevi, Gazze'deki Hamas lideri Yahya Sinvar için şunları söyledi: "7 Ekim saldırılarından Hamas liderleri sorumludur ve İsrail için meşru hedeflerdir. ” Kendisine ulaşacaklarını bildirdi.

Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirlerin durumundan endişe duyduğunu ve bilgi toplamak için çalıştığını söyleyen Halevi, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nde yarattığı yıkıma ilişkin soru üzerine "Bu yıkımın sorumlusu Hamas'tır" yanıtını verdi.(haberler.com)

Editör: Haber Merkezi