Almanya Gazze için ayakta Almanya Gazze için ayakta

İsrail Ordusunun Sözcüsü Daniel Hagari, abluka altında olan Gazze kentindeki sivil halka seslenerek güneye gitmeleri gerektiğini belirtti.

Gazze'nin güneyine "gıda, elektrik, ilaç ve su gibi gereçlerin güvenli şekilde ulaşacağını" söyleyen Hagari, "Gazze'ye yakıt verilmeyecek." diyerek tehditte bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), İsrail'in saldırısının arttırdığı Gazze kentine 24 saat içindekadar yakıt sağlanmazsa, faaliyetlerini sonlandırmak durumda kalacaklarını ve birçok insanların hayatını kaybedeceği uyarısını yapmıştı.

İsrail ordusu, sosyal medya platformu X'ten yaptığı paylaşımda, UNRWA'yı etiketleyerek Hamas'ın şuanda elinde yarım milyon litre yakıt olduğunu iddia etmişti.

İsrail ile Filistinli gruplar arasında savaşın başladığı 7 Ekim'den bu güne kadar Gazze Şeridi'ne İsrail'in uyguladığı abluka sıkılaştırılmıştı.

Gazze kentinin Mısır ile arasındaki Refah Sınır Kapısı'ndan toplamda 50 kamyon insani yardım girmiş afakat şu ana kadar yakıta izin verilmemişti. (dünya)

Editör: Haber Merkezi