Cemaat El İslami lideri Lübnan'daki hava saldırısında öldürüldü Cemaat El İslami lideri Lübnan'daki hava saldırısında öldürüldü

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Lübnan halkına yönelik tehditlerde bulundu. Gallant, kuzeydeki bir askeri üsse yaptığı ziyaret sırasında Lübnan bölgesindeki genişlikle ilgili açıklamalarda bulundu. Gazze'nin bölgelerinden tehcir edilen Filistinlileri örneğini gösteren Gallant, Lübnanlıların benzer bir durumla karşı karşıya kalabileceğini ima etti. Gazze'deki beyaz bayraklarla kıyı boyunca yürüdüğünü ve güneye doğru derinliğini belirten Gallant, Hizbullah'ın Lübnan'ı olası bir savaşa sürüklediğini savundu.

Lübnan'a yönelik gözdağı veren Gallant, Hizbullah'ın bu tür hatalar yapması durumunda bedelini ödeme olanların öncelikle Lübnan'ın özgürlüğünü desteklediğini ifade etti. Gazze'de gerçekleştirdiklerini Beyrut'ta da aynı şekilde yapabileceklerini belirten Gallant, pilotlarının hazır olduğunu ve hava kuvvetlerinin kuzeye odaklandığını söyledi.

Son olarak, 8 Ekim'den bu yana devam eden yıllarda 70 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askerinin hayatını kaybettiğini belirtti.(haber global)

Editör: Haber Merkezi