İsrail ordusu masum sivillerin son sığınağına saldırmakta kararlı! İsrail ordusu masum sivillerin son sığınağına saldırmakta kararlı!

İsrail saldırılarında iki gazeteci daha öldürüldü

İsrail ablukası altında Gazze Şeridi'ne düzenlenen saldırılarda iki gazeteci daha öldürüldü. Hayatını kaybeden gazetecilerin sayısı 84'e yükseldi.

İsrail saldırılarında iki gazeteci daha öldürüldü. Hayatını kaybeden gazetecilerden 2'sinin kadın olduğu bildirildi. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana abluka altında bulunan Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında hayatını kaybeden gazetecilerin sayısı 84'e yükseldi.
İsrail'in kuşatma altındaki Gazze Şeridi'ndeki Han Yunus ve Gazze kasabalarına düzenlediği hava saldırılarında iki gazeteci daha hayatını kaybetti.

Gazze hükümeti basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin doğusundaki Ed-Derc ilçesinde gerçekleştirdiği saldırıda Filistinli gazeteci Ula Atallah'ın bir akrabasının evinde hayatını kaybettiği açıklandı. 

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Atallah'ın aynı evde bulunan ailesinden bazı kişiler de hayatını kaybetti.

Daha önce Anadolu Ajansı (AA) muhabiri olarak görev yapan Atallah, çeşitli yerel ve uluslararası medya kuruluşlarında çalıştı.

Öte yandan Filistin Gazeteciler Birliği'nden yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Han Yunus kasabasına düzenlediği hava saldırısında gazeteci Dua el-Cebbur'un eşi ve çocuklarıyla birlikte öldürüldüğü belirtildi.

Filistin Gazeteciler Birliği Başkan Yardımcısı Ömer Nezzal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cebbur'un yerel ağ "Media Eye Network"te çalıştığını söyledi.

Bunun sonucunda İsrail saldırılarında 7 Ekim'den bu yana öldürülen gazetecilerin sayısı 9'u kadın olmak üzere 84'e yükseldi.

Gazze hükümeti dün, İsrail'in 7 Ekim'den bu yana saldırılarında 82 gazetecinin öldürüldüğünü duyurdu.(Haberglobal)

Editör: Haber Merkezi