Sivil Katliam: İsrail'in Gazze'ye Yönelik Saldırılarına Dair Endişe Verici Gelişmeler

Gazze'de yaşanan trajik olaylar, son 166 gündür İsrail'in artan şiddet içeren saldırılarıyla devam ediyor. Han Yunus'un Sikke bölgesinde, Şubat ayı başlarında meydana gelen bir olayda, İsrail İHA'larının hedef aldığı Filistinli dört sivilin silahsız oldukları ve herhangi bir tehdit oluşturmadıkları açıkça görülebiliyor. Görüntülerde, sivillerin yürüyüşlerinin izlendiği kısa bir sürenin ardından birkaç bomba ile ayrı ayrı hedef alındıkları belirtiliyor.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, söz konusu görüntüleri paylaşmasının ardından yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, İsrail'in sivil halkı vahşice katletmesi ve parçalara ayırması, işgalin içinde bulunduğu derin krizin boyutunu gözler önüne seriyor. Bu vahşet suçunu en güçlü şekilde kınıyoruz denildi.

İsrail'den Gazze'ye saldırı: Ölü ve yaralılar var İsrail'den Gazze'ye saldırı: Ölü ve yaralılar var

Filistinli sivillere yönelik bu suçların altı ay boyunca devam etmesinden dolayı ABD yönetimi, uluslararası toplum ve İsrail tamamen sorumlu tutuluyor. Ayrıca, İsrail'e çeşitli silahlar sağlayan ülkeler de bu katliamdan dolayı sorumlu tutuluyor. Uluslararası topluma ve tüm ülkelere, İsrail'in Gazze'ye yönelik soykırım niteliğindeki saldırılarını kınamaları ve İsrail'e baskı yaparak saldırıların durdurulması çağrısında bulunuldu.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda, en az 31.988 Filistinli öldürüldü ve 74.188 kişi yaralandı. Binlerce Filistinli de İsrail tarafından alıkonularak sorgulanıyor. Enkaz altında hala binlerce ölü olduğu bildirilirken, hastane ve eğitim kurumları gibi sivil altyapı da hedef alınarak tahrip ediliyor. Bu trajik durum, uluslararası toplumun dikkatini çekmeli ve acil çözümler bulunmalıdır.

Kaynak: HABERLER.COM