İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 15.103 çocuk öldü İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 15.103 çocuk öldü

İsrail ordusu, Gazze'nin el-Rimal ve el-Sabra, el-Zeytun ve Tel el-Hava mahallelerindeki Filistinlilerin evlerine hava saldırıları düzenledi. İsrail ordusunun topçu birlikleri de Gazze'nin Rimal ve Sabra mahallelerine saldırdı.

Gazze'nin çeşitli yerlerinde insansız hava aracı (İHA) saldırıları gerçekleştirilirken, Tel el-Heva ilçesinde de patlamalar duyuldu.

YARALILARIN HASTANEYE ULAŞTIRILMASINA İZİN YOK

Saldırılarda onlarca Filistinli hayatını kaybetti ve yaralandı. Öte yandan saldırılarda ölen ve yaralanan Filistinliler Gazze sokaklarından alınıp ambulanslarla hastanelere taşınamıyor.

İsrail savaş uçakları Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus şehrinin birçok mahallesini ağır ve şiddetli bir şekilde bombalarken, işgal topçuları da şehrin doğu bölgelerine onlarca roket attı.

Aynı saldırıda Deir Belah'taki evi İsrail güçlerinin hedefinde olan Filistinli gazeteci ve televizyon çalışanı Nafiz Abdelcevad'ın oğlunun da öldürüldüğü iddia edildi.

NE OLMUŞTU?

İsrail savaş uçaklarının Refah ve Deir El Belah yerleşim yerlerine düzenlediği saldırılarda, Refah kentinde iki evin vurulması sonucu 12 sivilin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı açıklandı.

İsrail ordusunun Deyr el Belah bölgesine saldırılarında 2 kişinin öldüğü, en az 10 Filistinlinin de yaralandığı bildirildi.

(KARAR)

Kaynak: karar