İsrail'den ikinci hastane vahşeti planı! Gazze'yi üç koldan saran ve elektrik, su ve yakıt akışını durdurarak savaş suçu yapan katil İsrail ordusu, El-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlediği bombalamadan sonra şimdi de Kudüs Hastanesi'ni hedef aldı. İsrail'in Gazze'nin güneyinde yer alan Kudüs Hastanesinin "saldırıya hazırlık olarak" acilen boşaltılmasını istediğini söyledi. İşte Gazze'de son durum...

04.53 - Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (IFJ), Gazze'de İsrail-Filistin savaşının başladığı 7 Ekim'den bu yana 16 gazetecinin yaşamını yitirdiğini söyledi.

03.36 - İsrail'in, Gazze'de evinden olan binlerce Filistinliye ev sahipliği yapan Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistin göçmenlerine Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) ait 5 merkezin boşaltılmasını istediğini söyledi.

02.28 - Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Filistinlilerin Gazze'den esir edilmesine ve sebep ne olacaksa olsun sivillerin hedef alınmalarına karşı çıktığını söyledi.

01.39 - İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'ne gerçekleştirdiği hava saldırılarında 4'ü çocuk, 1'i kadın 15 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Güzellik kraliçesi silahlı saldırıda yaşamını yitirdi! Güzellik kraliçesi silahlı saldırıda yaşamını yitirdi!

DSÖ'DEN İSRAİL'E TEPKİ

01.25 - Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), İsrail'in abluka altındaki Gazze'nin güneyinde olan Kudüs Hastanesinin boşaltılmasını istemesine tepki verdi.

00.57 - ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın serbest bıraktığı 2 ABD'linin "güvenli bir şekilde İsrailli yetkililerin elindeler" dedi.

00.27 - Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Büyükelçi Sedat Önal, BM Güvenlik Konseyi'nin küresel düzeyde değişime ihtiyacı olduğunu söyledi.(sabah)

Editör: Haber Merkezi