Hamas'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği son yılların en büyük saldırısına karşılık İsrail de gece boyu aralıksız sürdürdüğü bombardımanla yanıt verdi. İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 91'i çocuk olmak üzere 436'ya yükseldi

Hamas, İsrail'e yönelik son zamanların  en büyük saldırısını 'Aksa Tufanı' operasyonu ile gerçekleştirdi. Operasyonun sonrasında İsrail dün resmi olarak 'savaş hali' ilan etmiş büyük askeri eyleme geçilmesini onayladı.

İsrail gece boyunca saldırdı: Gazze bombardıman altında

Kararın ardından Gazzede gece boyunca bombalandı. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamalarda, bölgedeki can kayıpları ile yaralılara ilişkin bilgiler verildi.

Açıklamalarda, İsrail'in 3 günden bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 91'i çocuk, 61'i kadın 436 kişinin hayatını yitirdiği, 224'ü çocuk, 151'i kadın olmak üzere 2 bin 271 kişinin yaralandığı bildirildi.

ABD'de bir yük treni raydan çıktı ve alev aldı ABD'de bir yük treni raydan çıktı ve alev aldı

İSRAİL GÜÇLERİ BATI ŞERİA'DA 15 FİLİSTİNLİYİ DE ÖLDÜRDÜ

Filistin Sağlık Bakanlığının yaptığı açıklamalarda, aralarında Kudüs'ün de olduğu Batı Şeria'nın El Halil, Ramallah, Eriha, Nablus ve Kalkilya kentlerinde 7 Ekim'den bu yana toplam 15 Filistinlinin İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu yaşamını yitirdiği bildirdi.(Karar)

Editör: Haber Merkezi