Hamas'ın İsrail'e karşı 7 Ekim'de başlattığı 'Aksa Tufanı' saldırısının sonrasında İsrail, Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesi'ni bombaladı. Gazze Sağlık Bakanlığı yapılan saldırıda en az 500 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Bunun üzerine saldırı Türkiye'de çok kentinde protesto edildi.

İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önündeki bariyerleri geçmek isteyenlere karşın polis biber gazı kullanmak zorunda kaldı.

ANKARA

Ankara'da vatandaş İsrail Büyükelçiliği'nin önünde gelerek, Genç Birlik, Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Milli Türk Talebe Birliği (MTTB), İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Genç Memur-Sen, öncülüklerini yaptığı bazı sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte Yeniden Refah Partisi, Saadet Partisi ve Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) temsilcileri eylem organize etti.

Gelecek partisi ve Saadet Partisi milletvekillerinin adına açıklamada bulunan Selçuk Özdağ, "Bugün bir trajedi yaşanıyor. Filistin'de, işgal edilmiş topraklarda. Senelerce soykırımı uğranıyor, diyordunuz, o zamandan itibaren tüm dünya sizin acınıza ortak oldu. Hamas geçtiğimiz günlerde mecburiyetten işgal edilmiş topraklara meydan okumak zorunda kaldılar, burası vatanımız dediler. Ama sizin yaptığınız Gazze'deki insanlığı katletmek, soykırım yapmak istiyorsunuz. Hitler'e rahmet okutturacak işler yapıyorsunuz" diyerek ifade etti.

İSTANBUL

Edinilen bilgilere göre, İsrail'in İstanbul Başkonsolosluğu önünde de gösteri yapıldı. Gazze'deki hastanenin bombalanmasının ardından tepki gösteren eylemciler, "Katil İsrail Filistin'den defol" sloganları attılar.

Bazı eylemciler ellerinde bulunan yumurtaları konsolosluk binasına fırlatırken, oluşturulan alanda İsrail bayrağı yakıldı. Eylemcilerden bazıları konsolosluğu koruyan güvenlik bariyerlerini geçmek istedi. Polisle güvenlik bariyeri geçmek isteyenler arasında arasında arbede yaşanırken, polis ekipleri kalabalığı uzaklaştırmak için biber gazı kullandı.

Polis ekipleri, trafiğe kapatılan bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Kalabalığın protestosu sloganlar eşliğinde devam etti.

BİNGÖL

Bingöl'de, Genç Caddesi Türk Telekom Kavşağı’nda toplanan İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu üyeleri tekbir getirerek, "Kahrolsun İsrail" sloganı attılar.

SİNOP

Sinop’ta bazı vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik yaptığı saldırıyı protesto etti.

Uğur Mumcu Meydanı’nda eylemciler "Katil İsrail Filistin'den defol" sloganı attı.Kur'an-ı Kerim okunması ve duaların sonrasında eylemciler dağıldı.

EDİRNE, TEKİRDAĞ, KIRKLARELİ

Trakya'daki bölgesindekikentlerde eylemler düzenlendi. Edirne'de Saraçlar Caddesi'nde toplanan bir grup vatandaş "Aksa tufanı İsrail'i yakacak" ve "Kahrolsun İsrail" sloganları söyleyerek Selimiye Meydanı'na kadar yürüdüler.

Protestoda Anadolu Gençlik Derneği Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş, Cihannüma Derneği Edirne İl Başkanı Ataman Alkan ve İHH Edirne Temsilcisi Abdülkadir Akdi konuşma yaptı. İsrail'in saldırıları kınandı. Saldırılarda hayatını kaybeden kişiler için dua edildi, Kur'an-ı Kerim okundu.

KAYSERİ

Kayseri'de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen eylemde İsrail'in Gazze'deki hasteneye saldırması protesto edildi. Yapılan saldırya tepki gösteren eylemciler, "Katil İsrail Filistin'den defol" diyerek sloganları attı.

Sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin konuşma yaptı ve eylem Kur'an-ı Kerim okunmasıyla sona buldu.

ANTEP, MARAŞ, URFA

Şanlıurfa'da Rabia Meydanı'nda buluşan eylemciler, ellerinde  Filistin ve Türkiye bayraklarıyla, tekbir getirerek İsrail yönelik sloganlar attılar.

Siverek ilçesinde de İsrail'e protestoda bulunan eylemciler, saldırıda yaşamını yitiren Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kıldılar.

Kahramanmaraş'ta, sosyal medyadan yapılan çağrıyla toplanan eylemciler, ellerinde Filistin bayraklarıyla Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi önünde buluştular, tekbirler getirerek İsrail'e sloganlar atıldı.

Toplanan grup, basın açıklamasından sonra araç konvoyu yaparakböyleyi boşalttı.

Gaziantep Demokrasi Meydanı'nda toplanan eylemciler, İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısına yönelik tepki gösterdi.

Ellerinde Filistin ve Türkiye bayraklarıyla tekbir getiren eylemciler, "Kahrolsun İsrail", "Katil İsrail Gazze'den defol", "Filistin'e selam" sloganları attılar.

DİYARBAKIR

Diyarbakır'da İsrail'in saldırısına yönelik protesto etmek isteyenler sokaklara çıktı.

Protestocular, ellerinde Filistin bayrakları ile Kayapınar ilçesinde bulunan alışveriş merkezi önünde toplandı.

MALATYA, KİLİS, ADIYAMAN

Malatya Büyükşehir Belediyesi önünde buluşan protestocular, İsrail'e karşıtı sloganlar attı, otomobillerle konvoy yapıldı.

Adıyaman'da toplanan eylemciler, Demokrasi Parkı'nda İsrail'i protesto etti.

Kilis'te de Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan eylemciler, Filistin'deki katliamın bir an önce sonlandırılmasını istediklerini belirten sloganlar attı.

BURSA

İsrail'in abluka altındaki Gazze'de el-Ehli Baptist Hastanesi'ni saldırmasından sonra Bursa'da, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda protesto yapıldı.

Filistin ve Türkiye bayraklarıyla meydanda toplananlar, "Bursa'dan Gazze'ye direnişe bin selam", "Katil İsrail Filistin'den defol" sloganları attı.

ESKİŞEHİR

İsrail'in Gazze'deki hastaneyi bombalamasının ardından Eskişehir'de de protesto edildi. Vilayet Meydanı'nda toplanan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve üyeleri, İsrail'e yönelik sloganlar attı.

Gazze'deki saldırılarda yaşamını yitirenler için sela okundu ve dua edildi.

Osmaniye'de Orman Yangını Kontrol Altına Alındı Osmaniye'de Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Sekreteri Durmuş Aydın, konuşma yaptı. Konuşmasında, İsrail'in 11 gündür gerçekleştirdiği saldırılar sebebiyle bir dram ve katliam yaşandığını dile getirdi.

Yapılan eylemlere Memur-Sen İl Temsilcisi İbrahim Akar, AK Parti İl Başkanı Süleyman Reyhan, Eskişehir İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği Başkanı Mehmet Şirin Aslan da katılım sağladı.

BALIKESİR

Balıkesir'de İsrail'i protesto eden eylemciler, Zağnos Paşa Camii Meydanı'nın önünde toplandı. Gazze'deki saldırılarda yaşamını yitirenler için sela okunup, dua edildi.

Meydandaki protestocular, İsrail'e yönelik sloganlar attı. Kur'an-ı Kerim okundu ve sonrasında15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na kadar sloganlar atarak yürüyüş yapıldı.

KÜTAHYA

Kütahya'da Zafer Meydanı'nda buuşan bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri, hastane saldırısı sebebiyle İsrail'i protesto ettiler.

Atatürk Bulvarı'nda yürüyüşe geçen eylemciler, İsrail aleyhine sloganlar attı. Yürüyüş sonlandığında saldırıda yaşamını yitirenler için Kur'an-ı Kerim okundu, İl Müftüsü İrfan Açık dua edildi.

ÇANAKKALE

Çanakkale'de yapılan eylemde İHH, Eğitim Bir Sen, Türkiye Gençlik Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti ve Anadolu Gençlik Derneği, Cihannüma Derneği'nin de aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluş üyeleri, İskele Meydanı'nda toplandı.

"Fetih Yürüyüşü" yazısı yazan pankart taşıyan eylemciler, İskele Meydanı'ndan Kordonboyu'ndaki Truva Atı'na yürürken "Kahrolsun İsrail", "Oluk oluk kan aksa kurtulacak El Aksa", "Gazze'ye selam direnişe devam", "İnsanlık uyuma kardeşine sahip çık" diyerek sloganlar attıldı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Çanakkale Şube Başkanı Numan Yaşar, grubunun adına yaptığı açıklamada, "İsrail'in yaptığı soykırımı lanetlemek, Filistinlilerin yanında bulunduklarını göstermek için alanlarda olduklarını" söyledi.

BİLECİK

Bilecik Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan eylemciler, saldırı sebebiyle İsrail'e tepki gösterdi.

Milli İrade Platformu adına Tahir Karaaslan açıklamalar yapıldı. Karaaslan, Filistinlilere desteklerini belirtmek için toplandıklarını söyleyerek, saldırıyı kınadıklarını dile getirdi. (karar)

Editör: Haber Merkezi