Anne ve bakıcılara yönelik Avrupa Birliği (AB) destekli yeni bir proje hayata geçiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından yönetilen bu destek, İstanbul, Ankara ve İzmir'de yaşayan annelere büyük bir fırsat sunuyor. İşte detaylar:

Simit fiyatlarında bakanlık onayı zorunlu hale geldi! Simit fiyatlarında bakanlık onayı zorunlu hale geldi!

Bu destek kapsamında anne ve bakıcılara aylık 325 euro (11.222 TL) ödeme yapılacak. Bu ödemeler tek seferlik değil, 12 ay boyunca devam edecek. Projeden yararlanmak için SGK tarafından belirlenen şartlar ilerleyen günlerde duyurulacak.

Avrupa Birliği Destekli Proje:

Bu destek ödemeleri, "Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi" kapsamında yapılacak. Projede, 0 - 36 ay arasındaki çocuk bakım sorumluluklarının istihdamdan uzaklaştırılma riskine dikkat çekiliyor ve annelere istihdamda kayıtlı kalmaları veya katılmaları için destek sağlanıyor.

Projeden Kimler Yararlanacak:

İstanbul, Ankara ve İzmir'de hayata geçirilen projeden 7 bin kadının faydalanması planlanıyor. Bu projede eğitimli ve sigortalı bir çocuk bakıcısının teşvik edilmesi amaçlanıyor. SGK ilerleyen günlerde gerekli başvuru şartlarını duyuracak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bu destekle ilgili açıklamalarda bulunarak proje kapsamında 12 ay boyunca annelere ve bakıcılara 325 euro (11.222 TL) destek verileceğini belirtti.

Bu proje, annelerin iş gücüne katılımını teşvik ederek kadın istihdamını artırmayı hedefliyor ve önümüzdeki dönemde pek çok aileye önemli bir destek sağlayacak.

Kaynak: karar