İstanbul Boğazı ve Marmara Deniz'inde kaçak karakıllı midye avcılığı öncelik verilerek kaçak su ürünleri avcılığının önüne geçebilmek adına denetim yapıldı. İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü beraberliğinde yapılan denetimlere Su Ürünleri ve Balıkçılık Şube Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Zabıta Daire Başkanlığı, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü ve Deniz Zabıta Amirliği katıldı. Yapılan denetimlerde bir teknenin yasa dışı şekilde kara kıllı midye avcılığı yaptığı İBB Deniz Zabıta Amirliği su altı kamerasıyla görüntülenerek, yakalandı.

Su altında çuvalların içine doldurulmuş şekilde neredeyse 1,5 ton kara kıllı midye dolu çuval bulundu. Bulunan çuvallar, İBB’ye bağlı İSTAÇ teknesi ve ekipleri tarafından açığa sürüklenerek doğal ortamına tekrardan bırakıldı.  

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: Süleymaniye'deki Türk Vatandaşları için Konsolosluk Devrede Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: Süleymaniye'deki Türk Vatandaşları için Konsolosluk Devrede

Yasadışı su ürünleri avcılığı yapan teknenin sahibi dahil toplam 5 farklı kişiye 41 bin 724 TL idari para cezası uyguandı. (DHA)

Editör: Haber Merkezi