İstanbul’da yaşayanlar için kırmızı alarm verildi. Uzmanlar, megakent için 40 günlük süre biçerek tedbirli davranılması konusunda uyarılarda bulundu. Türkiye’nin sıcak bir yaz mevsimi geçirmesiyle birlikte susuzluk sorunu başladığı belirtildi. Uzmanlar, kuraklık konusunda uyarılarda bulunarak İstanbullulara tedbirli olmaları konusunda çağrıda bulundu. O tarihe kadar yağış olmaması halinde susuzluk sorunu baş gösterebileceği ifade edildi.

Bugün itibariyle beklenen yağışların gerçekleşmemesi ise durumu kritik bir noktaya taşıdı. İSKİ tarafından paylaşılan verilere göre baraj doluluk oranları yüzde 30’un altına düştü ve uyarılar gelmeye devam ediyor. Yağışların gelmemesi halinde o tarihte barajlar tamamen boşalacak.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: Süleymaniye'deki Türk Vatandaşları için Konsolosluk Devrede Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü: Süleymaniye'deki Türk Vatandaşları için Konsolosluk Devrede

KURAKLIK SORUNU BÜYÜDÜ

Meteorolojik kaynaklardan gelen bilgilere göre bugün için beklenen yağış gerçekleşmedi ve yaz mevsimindeki aşırı sıcaklar ve El Nino’nun etkisiyle sıcaklık kuraklığı yaşanıyor. Baraj doluluk oranları da düşmeye devam ediyor.

55 GÜNLÜK SU KALDI

Hava Forum tarafından yapılan bir paylaşıma göre İstanbul’un son 55 günlük suyu kaldı. Önümüzdeki 55 gün boyunca yağmur yağmaması halinde durumun daha da kötüleşebileceği belirtiliyor. Paylaşımda, “Önümüzdeki 15 günde çok az yağış bekliyoruz. Barajları dolduracak asıl yağışlar gelmesi 30-40 günü bulabilir. Yani her şey son anda olacak… Eylül sonunda musluklardan koku gelmeye başlayabilir, tasarruf şart!” ifadeleri kullanıldı.(karar)

Editör: Haber Merkezi