İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç'ten Asgari Ücret Hakkında Çağrı

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, Hizmet İhracatçıları Birliği'nin düzenlediği "Hizmet İhracat Şampiyonları" ödül töreninde yaptığı konuşmada, önemli açıklamalarda bulundu. Avdagiç, asgari ücretin yıl sonunda belirlenecek olan OVP'de hedeflenen enflasyon oranında artırılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, asgari ücretin mevcut politikalar ve hedeflenen enflasyon doğrultusunda belirlenerek, işletmelerde eleman açığına yol açmadan dengeli bir şekilde artırılması gerektiğini vurguladı.

Başkan Avdagiç, Türkiye'deki işletmelerde ciddi bir eleman açığı olduğunu ifade ederek, önümüzdeki dönemde işten çıkarma veya işe alımlarda durağanlık sürecine girilmesini beklemediğini dile getirdi. Asgari ücretin, hem çalışanların beklentilerini karşılayacak hem de piyasanın dengesini bozmayacak şekilde belirlenmesi gerektiğini belirten Avdagiç, bu konuda dikkatli bir dengeleme yapılması gerektiğini söyledi.

Akaryakıt fiyatları arttı ve düştü! Gece boyunca tabela 3 kez değişti! Akaryakıt fiyatları arttı ve düştü! Gece boyunca tabela 3 kez değişti!

Öte yandan, Avdagiç'in açıklamalarına göre, OVP'ye göre enflasyonun 2023 sonunda yüzde 65, 2024 sonunda yüzde 33, 2025'te yüzde 15,2 ve 2026 sonunda yüzde 8,5 olması bekleniyor. Bu veriler doğrultusunda asgari ücretin belirlenmesinin, ekonomik dengeleri koruma amacıyla önemli bir faktör olduğu vurgulandı.(Halk)

Editör: Haber Merkezi