İstanbul Valisi Davut Gül, maddi geliri az ailelerin yetim ya da öksüz çocukları için gerçekleştirilecek olan 'Bir Çocuk Bir Dilek' projesinin tanıtım toplantısında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

MSB: Yasa Dışı Yollarla Girmeye Çalışan 2 Kişi Yakalandı, 40 Kilogram Uyuşturucu Ele Geçirildi MSB: Yasa Dışı Yollarla Girmeye Çalışan 2 Kişi Yakalandı, 40 Kilogram Uyuşturucu Ele Geçirildi

Kaçak göçmenlerin kayıtlı olduğu şehirlere gönderilmesi ile ilgili konuşan Vali Davut Gül, "Bugünkü gündemimiz; çocuklar. Göçmenlerle ilgili İçişleri Bakanlığımız zaman zaman açıklamalar yapıyor. Daha önce yaklaşık 2 ay zaman verildi. 24 Eylül sonrasında başka şehirlerde kayıtlı olan Suriyeli göçmenler, kayıtlı olduğu illere gidiyorlar. İstisnası, deprem bölgesi. Hatay'da yaşayan birinin şu an Hatay'a gitme ihtimali güç olduğu için ikinci bir düzenlemeye kadar onlar ayrı tutuldu. Diğerleri hangi şehirlerde yaşıyorlarsa oraya gidecekler. Sayılarını da zaman zaman Göç Başkanlığımız ve bakanlığımız açıklıyor" dedi. 

Gül, İstanbul'daki sokak hayvanlarıyla ilgili ilçe belediyelerinin çalışmalarını hızlandırdıklarını söyleyerek, "Valiliğimizin görevi yetkili kurumları, görevlileri motive etmek ve görevlerini hatırlatmak. Büyükşehir ve ilçe belediyelerimize yazılı ve sözlü olarak dile getirdik. Onlar da çalışmalarını hızlandırdılar. Barınakları olanlar, yeni barınaklar yapanlar var. Kapasitelerini yükseltenler var. İnşallah, belli bir zaman içerisinde İstanbul'un gündeminde bu problem azalmış olacak" diye konuştu.  (cumhuriyet)

Editör: Haber Merkezi