İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları için Taksim'e yürümek isteyenlerin evlerine yönelik baskınlar devam ediyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet, görevli memura mukavemet, kamu malına zarar verme suçlarından 20 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Devrimci Gençlik Dernekleri (DGD), Halkevleri, Kaldıraç Hareketi, Emekçi Hareket Partisi (EHP) ve Öğrenci Faaliyeti'nden 12 kişi, sabah saatlerinde ev baskınlarıyla gözaltına alındı ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Van'da askeri araç devrildi: 6'sı ağır, 11 asker yaralandı Van'da askeri araç devrildi: 6'sı ağır, 11 asker yaralandı

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi, yapılan ev baskınlarına ilişkin açıklamada, "İktidarın 1 Mayıs saldırıları, 1 Mayıs’ta Taksim ısrarını kriminalleştirme çabası devam ediyor. Bu sabah da çok sayıda devrimcinin evine polis operasyonu gerçekleştirildi. Toplam gözaltı sayısı şu an 11. Gözaltı takibi için vatan emniyete geçeceğiz" ifadelerini kullandı.

Daha önce Saraçhane'den Taksim'e yürüyen ve polis engeliyle karşılaşan, 'polise saldırdığı' iddiasıyla gözaltına alınan 65 kişiden 38'i dün tutuklanmıştı.

Kaynak: Birgün