Antalya'da 'Mahzen-41' Operasyonu : 9 kişiye gözaltı kararı! Antalya'da 'Mahzen-41' Operasyonu : 9 kişiye gözaltı kararı!

İstanbul'da Sahil Güvenlik ekipleri, boy yasağına aykırı şekilde avlanmış 8 ton istavrit balığına el koydu. Avcılık yapan 6 kişiye toplamda 123 bin lira para cezası kesildi.

Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı ekipleri, gece yarısı İstanbul Yenikapı'daki bir balık indirme noktasında nakle hazır biçimde bulunan 538 kutu istavrit balığını şüphe üzerine kontrol etti. Yapılan kontrolde, bu istavrit balıklarının yasal boy sınırının altında olduğu belirlendi.

Yaklaşık olarak 8 ton yasal boy sınırı altında olan 538 kutu istavrit balığına el konuldu. El konulan istavrit balıkları, balıkçılık ve su ürünleri şube müdürlüğünce mülkiyeti kamuya geçirilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere sosyal yardım kurumlarına bağışlandı. Kaçak avcılık yapan 6 kişiye ise toplamda 123 bin 298 TL idari para cezası uygulandı.

Öte yandan, İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ile Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanlığı ekiplerinin kaçak su ürünleri avcılığına yönelik denetimlerinin devam edeceği bildirildi.

Kaynak: karar