Yurt genelinde süren kuraklığın ardından İstanbul'daki barajların doluluk oranı ciddi seviyede azalmıştı. Geçen hafta 28 Eylül Perşembe günü, yüzde 22.41'e kadar gerileyen doluluk oranı, 5 günde mega kentin aldığı yağış sonrası 1 puan artarak yüzde 23.50'ye ulaştı. Yağışın durmasının ardından bu sabah yapılan ölçümde doluluk oranının yüzde 23.22'ye gerildiği ifade edildi.

Hemen hemen tüm Türkiye kuraklık problemiyle karşı karşıya. Dünyayı tesiri altına alan El Nino sıcaklıkları ise İstanbul'u derinden etkiledi. Geçtiğimiz hafta kendini gösteren yağışlar İstanbul barajlarına umut olmuştu.

YÜZDE 22.4'TÜ

Sel ve taşkına sebep olan, hayatı olumsuz yönde etkileyen yağmurun ardından doluluk oranı gerileyen İstanbul'daki barajlardan nihayet iyi haber yağışların ardından gelmişti.

YAĞIŞLAR UMUT OLMUŞTU

Eylül ayının son haftasında, 28 Eylül Perşembe günü, yüzde 22.41 olarak ölçülen İstanbul'daki barajların doluluk oranı, beş günde düşen yağışla bir nebze de olsa artış gösterdi. 23.50'ye kadar artan doluluk oranı son iki günde yaşanan düşüş ile yüzde 23.22'ye indi.

İSKİ'DEN UYARI

Feci Kaza: İki Minibüs Alev Alev Yanarak Kullanılamaz Hale Geldi, 4’ü Ağır 14 Yaralı Feci Kaza: İki Minibüs Alev Alev Yanarak Kullanılamaz Hale Geldi, 4’ü Ağır 14 Yaralı

İSKİ'den ise konuyla ilgili olarak açıklama gelirken İstanbulluları su kullanımı konusunda tasarruflu olmaya davet etti. (karar)

Editör: Haber Merkezi