İstanbul'un çeşitli noktalarında emek ve meslek örgütleri, geçmiş 1 Mayıs kutlamalarında hayatını kaybedenleri anmak için bir araya geldi. DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve TDB'nin gerçekleştirdiği anmalarda, karanfiller bırakılarak bu seneki 1 Mayıs'ın Taksim Meydanı'nda kutlanacağı vurgulandı.

Valilik 'Tiny House' Evlerini Yasakladı Valilik 'Tiny House' Evlerini Yasakladı

İlk anma etkinliği Kazancı Yokuşu'nda gerçekleşti ve ardından Şişhane ve Kadıköy'de devam etti. Sendika ve oda temsilcileri, konuşmalarında 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'nda olma çağrısında bulundu. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, "1 Mayıs'ta alanlarda olmak ekmeğine, emeğine sahip çıkmak demektir" dedi ve Taksim Meydanı'nın sembolik önemine vurgu yaptı.

KESK Eş Genel Başkanı Ayfer Koçak, konuşmasında ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşullara dikkat çekerek adalet ve anayasal haklara sahip çıkma çağrısında bulundu.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, geçmişteki 1 Mayıs katliamlarını hatırlatarak bu sene de Taksim Meydanı'nda bir araya gelme çağrısını yineledi.

Anma etkinlikleri sırasında yaşamını yitirenlerin anısına karanfiller bırakıldı ve Şişhane'de 1989'da yaşamını yitiren Mehmet Akif Dalcı anıldı. İstanbul Tabip Odası Başkanı Nergis Erdoğan, "Daha adil bir dünyanın yolu meydanlardan geçer" diyerek 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'nda olma çağrısında bulundu.

Kadıköy Söğütlüçeşme'deki anma etkinliğinde ise 1996'da yaşamını yitiren Hasan Albayrak, Dursun Odabaşı ve Yalçın Levent'in anısına karanfil bırakıldı.

Kaynak: Birgün