İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da gerçekleştirilen "Mahzen-34" operasyonunda, Sezai Gülmez'in liderliğini yaptığı organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, operasyon kapsamında örgüt lideri Gülmez dahil olmak üzere 9 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı'nın koordinasyonunda, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün çalışmaları sonucunda, örgüt üyelerinin suç işlemek amacıyla örgüt kurduğu, kasten adam öldürmeye teşebbüs ettiği, işyerlerine molotofkokteylli ve silahlı saldırılar düzenlediği, genel güvenliği tehlikeye soktuğu, 6136 sayılı kanuna muhalefet ettiği, tehdit ve mala zarar verdiği tespit edildi.

Son dakika... İstiklal caddesinde bir mağazada yangın Son dakika... İstiklal caddesinde bir mağazada yangın

Operasyon sırasında 3 ruhsatsız tabanca ile birçok şarjör ve fişeğe el konulduğunu belirten Yerlikaya, organize suç örgütlerine karşı kararlı bir mücadele yürütüleceğini ifade ederek, operasyonda emeği geçen polisleri tebrik etti.

Kaynak: HABERLER.COM