İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Ramazan ayı hazırlıklarını tamamladı. İstanbul'da Ramazan ayı nedeniyle metro saatleri uzatıldı. Bu kapsamda bazı hatlar gece seferlerini de gerçekleştirecek. Metro İstanbul AŞ ise Ramazan ayı boyunca araç ve istasyonlarda eski Türk filmlerinden müzikler eşliğinde iftar vaktini duyuracak. 
İlk kez geçen yıl Ramazan ayında gerçekleştirilen Karagöz ve Hacivat etkinliği, bu yıl 10 gün boyunca yolculara istasyon ve araçlarda eşlik edecek. Yolcular, seyahat kurallarının anlatıldığı özel replikler ile ağırlanacak. Ayrıca Nasreddin Hoca, M1, M2, M4, M5, M7 ve M8 hatlarında 10 gün boyunca 09.00-11.00 ve 16.00-18.00 saatleri arasında yolculara eşlik edecek. Nasreddin Hoca, istasyon ve araçlarla ilgili seyahat kurallarını hatırlatacak, trenin geçtiği mahalleye dair hikâyelerle yolcuları eğlendirecek.

SON DAKİKA: Kemal Kılıçdaroğlu'na hapis cezası talebi! SON DAKİKA: Kemal Kılıçdaroğlu'na hapis cezası talebi!

İftar saatine yolda yakalanan yolcuları da unutmayan Metro İstanbul, metro istasyonlarında yolculara hurma ve su ikramında bulunacak. 136 istasyonda başlayan etkinlik, Mart ayında yeni istasyonların açılmasıyla 150 istasyonda devam edecek. 
Metro İstanbul'un iki yıldır geleneksel hale gelen şerbet ve macun dağıtımına bu yıl da istasyonlarda devam edilecek. Şerbet ve macun dağıtımının yapılacağı istasyonlar şöyle:  
M1-M2 Yenikapı 
M2 Taksim
M4 Ünalan 
M5 Üsküdar 
2019 yılından bu yana genel merkezinin Esenler'deki kampüsünde farklı etkinlikler düzenleyen Metro İstanbul, bu yıl da Ramazan ayını komşularıyla birlikte geçirecek. İstanbul sakinleri; 11-29 Mart tarihleri ​​arasında (13 ve 14 Mart hariç) şirketin Esenler yerleşkesinde gerçekleştirilecek teknik ziyaretin ardından hafta içi her gün 18.15-21.00 saatleri arasında iftar sofrasında buluşacaklar. Programa katılmak için https://metro.istanbul/metrodeneyimlemeveiftarbulusmasi adresinden kayıt olmanız gerekmektedir.

Kaynak: Karar