Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İstanbul'daki bir özel huzurevinde yaşlılara yönelik şiddet iddialarıyla ilgili soruşturma başlattı. Bakanlık, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, örgüt hakkında gerekli işlemlerin yapılacağını belirtti ve tutuklanan personelle ilgili hukuki sürecin yakından takip edileceğini duyurdu.

Şiddet iddialarının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, olayın detaylarına ilişkin şu bilgilere yer verildi:

MGK Toplantısı Bitti: 9 Madde Yayımlandı, Terörle Mücadelede Kararlılık ve Bölgesel İşbirliği Vurgusu MGK Toplantısı Bitti: 9 Madde Yayımlandı, Terörle Mücadelede Kararlılık ve Bölgesel İşbirliği Vurgusu

İl Müdürlüğü ekipleri, olayın yaşandığı huzurevinde hızla incelemelerde bulundu. Adli ve idari soruşturma başlatılarak, şiddet uyguladığı iddia edilen personelin iş akdi kuruluş tarafından sonlandırıldı. Huzurevi sakinlerinin ifadeleri alındı ve sağlık muayeneleri yapıldı.

Bakanlık, soruşturma sonucuna göre huzurevi kuruluşuyla ilgili gerekli sürecin işletileceğini ve tutuklanan personelin hukuki sürecinin yakından takip edileceğini vurguladı.

Kaynak: karar