Diyarbakır-Iğdır hattında inanılmaz olay yaşandı.

Eşini 3 yıl önce Diyarbakır'da kaybeden Mehmet Nezir Çelik (45), yeniden evlenme kararı aldı. Çelik, 16 Ocak'ta Elazığ'daki Ali isimli akrabası aracılığıyla Van'da yaşayan Fadıl isimli başka bir araçla 14 bin TL'ye ticari araç kiralayarak Iğdır'a doğru yola çıktı.

Iğdır merkezde yaşayan D.K. (34) isimli kadın, Çelik'e eşinin trafik kazasında öldüğünü ve kendisinin artık dul kaldığını söyledi. Daha sonra D.K., ağabeyi olarak tanıttığı Murat isimli kişiyle birlikte Çelik'ten 100 bin TL başlık parası istedi.

Nezir Çelik, aracılara 100.000 TL olan başlık bedelinin çok yüksek olduğunu ve bunu 70.000 TL'ye düşürmek istediğini söyleyince para aracılara ve Murat isimli kişiye verildi.

İBB Meclisi'nde Üç Fidan tartışması İBB Meclisi'nde Üç Fidan tartışması

Çelik, Dilek'i buraya getirip dini olarak evlendi ve aynı gün Diyarbakır'a döndüler. Çelik'le aynı evde yaşayan D.K., ikinci günün sabahı Bağlar Mahallesi'ndeki bir kuyumcudan 21 bin lira değerinde küpe ve yüzük ile 10 bin lira değerinde elbise satın aldı.

Çelik'in kuyumcudaki yüzük ve küpelere birlikte baktığı anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Olayı başından sonuna kadar anlatan Çelik, şunları söyledi:

“Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinin sanayi semtinde yaşıyorum. Benim bir çocuğum var. Eşim 2021 yılında vefat etti. Ben de oğlum yalnız kalmasın, evde sıcak yemek pişirebilelim diye biriyle evlenmeyi düşündüm.

Elazığ'da Ali isimli bir arkadaşım, Iğdır'da Van'da Fadıl adında bir aracıyla bir kız bulduklarını söyledi. Diyarbakır'da araç kiralayıp Van'a, oradan Ağrı'ya, oradan da Iğdır'a gittik. Orada Dilek K. (34) ile tanıştık. Dilek'in yanında ise "kardeşim" diye tanıttığı Murat adında biri vardı.

Buluşup iyi anlaştıktan sonra benden 100.000 TL başlık parası istediler. Bu miktarın fazla olduğunu söyleyince başlık parasını 70 bin TL'ye düşürdüler. Parayı Murat diye tanıttığı kardeşine verdim. Anlaşma sağladıktan sonra Iğdır'da dini nikah kıydık. Dilek'i 16 Ocak'ta Diyarbakır'a götürdüm. Dilek 3 gün boyunca Diyarbakır'daki evimizde kaldı."

EVLİ VE 2 ÇOCUK SAHİBİYDİ

Çelik, 18 Ocak günü saat 23.00 sıralarında Dilek K.'nin kaçmaya çalıştığını ve son anda yol kenarında yakalandığını anlatıyor: "Dilek yanımızdayken ikinci günün sabahı yola çıktım ve bir yüzük aldım. , birkaç küpe ve bir elbisenin ardından 18 Ocak günü saat 23.00 sıralarında Dilek evden kaçmaya çalıştı. Ben de dışarı çıktım, onu sokakta buldum ve eve getirdim. Perşembe günü Ali'yi evime davet ettim. Dilek'e "Neden kaçıyorsun?" diye sordu.

Dilek ayrıca ailevi sorunlarının olduğunu da söyledi. Ali, "Madem ailevi bir problemin vardı neden orada konuşmadın?" dedi. Ben de aynısını söyledim ve 'Eğer ailevi sorunların olduğunu bilseydim seni Diyarbakır'a götürmezdim' dedim.

Bizi yanılttıklarını gördük. 19 Ocak günü saat 11.00 sıralarında polis kapımızı çaldı. Dilek'i alıp bizi birlikte karakola götürdüler. Polis bana Dilek'in evli ve iki çocuğu olduğunu söyledi. Daha sonra benden parayı verdiğim kişiye gitmemi istediler. Daha sonra parayı Dilek'in "kardeşim" olarak tanıttığı Murat isimli kişiye verdim. Bu durumda mağdur oldum. "Beni hayal kırıklığına uğrattılar" dedi.



YAKLAŞIK 120 BİN TL KAYIP


Dilek K.'nin başlık parası olarak 70 bin TL, küpe ve altın için 21 bin TL, kıyafetleri için 10 bin TL, ticari taksi için 14 bin TL, aracılara ise 3 bin TL verdiğini belirten Çelik, şunları kaydetti: Hayal kırıklığına uğradığıma ikna oldum dostum, sosyal medyadan aynı soyadlı biriyle iletişime geçtik,

Hakan diye biriyle iletişime geçtik. Kendisi de Osmaniye'de ikamet ediyordu. Ablasının adının Dilek olduğunu ve Dilek'i 3 yıldır reddettiklerini söyledi.

Lütfen devlet güçlerimiz bu dolandırıcı ağını yakalasın. Başsavcılığa suç duyurusunda bulundum. Bu yüzden bu paranın tamamını borç aldım.

70.000 TL başlık parası, 10.000 TL Dilek'e elbise, 21.000 TL küpe ve yüzük, 14.000 TL ticari taksi karşılığında Iğdır'a gittik ve 3.600 TL'yi aracılara verdim. Böyle bir şeyin başıma geleceğini hiç bilmiyordum. Artık evden çıkamam. Gururumla oynandı. "Herkes bizimle dalga geçiyor" dedi.

(HABER GLOBAL)

Kaynak: HABER GLOBAL