Eski futbolcu Dani Alves, cinsel saldırı suçundan 4,5 yıl hapis cezasına çarptırıldıktan sonra yaklaşık 15 ay cezaevinde kaldıktan sonra 1 milyon euro kefalet bedelini ödeyerek serbest bırakıldı.

Geçtiğimiz ay cinsel saldırı suçlamasıyla yargılanan eski Barcelona ve Brezilya Milli Takımı futbolcusu Dani Alves, mahkeme tarafından suçlu bulunarak 4,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak Alves'in temyiz başvurusu üzerine Barcelona'da yapılan mahkeme, 1 milyon euro kefaletle serbest bırakılmasına karar verdi.

Barselona İl Mahkemesi'nin 20 Mart'ta belirlediği 1 milyon euroluk kefalet bedelini ödeyen Alves, paranın yatırılmasının ardından Barselona yakınlarındaki Brains 2 Cezaevi'nden çıktı. Yoğun basın ilgisi altında cezaevi kapısından ayrılan Alves, soruları yanıtsız bırakarak avukatıyla birlikte arabayla uzaklaştı.

ABD'de bir yük treni raydan çıktı ve alev aldı ABD'de bir yük treni raydan çıktı ve alev aldı

Ancak savcılık, "Alves'in İspanya'dan kaçma riskinin hala yüksek olduğu" gerekçesiyle şartlı tahliyenin durdurulmasını istedi. Bu nedenle Alves, haftada bir mahkemeye imza atma, İspanya'yı terk etmeme, mağdur olan kadından en az 1 kilometre uzak durma ve hiçbir şekilde iletişime girmeme gibi şartlara uymak zorunda kalacak.

Kaynak: karar