Bingöl'de madde bağımlısı şahsın bıçakladığı 2 kişi daha can verdi Bingöl'de madde bağımlısı şahsın bıçakladığı 2 kişi daha can verdi

İsveç'te işlenen bir cinayetle ilgili olarak Interpol tarafından "kırmızı bülten"le aranan Irak asıllı Türk ve İsveç vatandaşı zanlı, Adana'da yakalandı.

Seyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Gülbahçesi Mahallesi'nde gerçekleştirdikleri denetim sırasında şüphelendikleri bir otomobili takibe alarak durdurdu. Araçta yapılan aramada, çelik yelek, ruhsatsız tabanca ve 12 mermi ele geçirildi.

Araçta bulunan sürücü Ahmet Y. ve kimliği bulunmayan bir kişi gözaltına alındı. Yapılan incelemeler sonucunda kimliği olmayan kişinin, İsveç'te cinayet suçlamasıyla aranan İsmail A. olduğu belirlendi.

İsmail A'nın İsveç'te bir uyuşturucu çetesini yönettiği, bu nedenle başka bir grupla anlaşmazlık yaşadığı ve annesinin bu grup tarafından öldürüldüğü iddia edildi. Ayrıca, İstanbul Sarıyer'de 15 Eylül 2023'te iki grup arasında çıkan çatışmada bir yabancı uyruklu kişinin yaralandığı ve 17 Mart'ta bir kişinin öldürüldüğü ileri sürüldü.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen İsmail A, nöbetçi hakimlik tarafından 20 bin lira kefaletle serbest bırakıldı. Araç sürücüsü Ahmet Y. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak: HABERLER.COM