İtalya'nın Sicilya eyaletinde bulunan bir atık su arıtma tesisinde meydana gelen kaza sonucunda 5 işçi hayatını kaybetti, 1 işçi ise yaralandı.

Sicilya'nın Palermo şehrine 20 kilometre uzaklıktaki Casteldaccia'daki atık su arıtma tesisinde yaşanan kaza, ülkedeki iş kazalarının bir yenisi olarak kaydedildi.

Slovakya Başbakanı silahlı saldırıya uğradı Slovakya Başbakanı silahlı saldırıya uğradı

Kazada, 5 işçi hayatını kaybederken, 1 işçi ağır yaralandı. İtalyan basını, kazanın sebebini zehirli gaz sızıntısı olarak belirtirken, resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

İtfaiye ekipleri, 5 işçinin cansız bedenine ulaşırken, 1 işçi ise baygın halde bulundu. Kazada sağ kurtulan bir işçinin acil durum butonuna basarak yardım çağrısında bulunduğu belirtildi. Bu trajik olay, ülke genelinde sendikalar arasında büyük üzüntüye ve öfkeye neden oldu.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, yaptığı açıklamada, "Bu trajediye tam anlamıyla ışık tutulmalı" diyerek, hayatını kaybeden işçilerin ailelerine başsağlığı diledi ve yaralı işçiye acil şifalar temennisinde bulundu.

Geçtiğimiz ay, İtalya'nın kuzeyindeki Bologna yakınlarında bir hidroelektrik santralinde meydana gelen patlamada da 7 işçi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: haber global