İtalya'dan Batı Balkanlar'a Çağrı: "Süreci Hızlandırma" Vurgusuyla Üyelik Çağrısı

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Batı Balkan ülkelerinin AB'ye katılma sürecini hızlandırma çağrısı yaptı.

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'a resmi bir ziyaret gerçekleştirerek, Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic tarafından karşılandı. Gerçekleştirilen görüşmelerin ardından düzenlenen basın toplantısında Meloni, Batı Balkanlar'ın Avrupa Birliği'ne (AB) katılma sürecini hızlandırma çağrısında bulundu.

Meloni, Batı Balkanlar'ın AB ailesine dahil olmasının önemine vurgu yaparak, "Roma için Batı Balkanlar'ın AB ailesine dahil olması önemli. Vucic, AB üyelik sürecinin daha da hızlandırılması için gereken her türlü destek için bize güvenebilir." dedi.

Sırbistan'daki İtalyan firmalarında 150 bin kişinin istihdam edildiğini belirten Meloni, Sırbistan ile ilişkilerin daha da geliştirilebileceğini ifade etti. Belgrad-Priştine Diyalog Süreci'ne destek verdiklerini belirten Meloni, Avrupa'nın genişlemesinden ziyade birleşmesini desteklediklerini söyledi.

Çin'de çıkan hortum her tarafı dağıttı Çin'de çıkan hortum her tarafı dağıttı

Cumhurbaşkanı Vucic ise Meloni ile gerçekleştirdikleri görüşmelerde birçok önemli konuyu ele aldıklarını ifade ederek, Sırbistan ve İtalya'nın siyasi ve ekonomik ilişkilerinin iyi seviyede devam ettiğine vurgu yaptı. Vucic, İtalya'nın Sırbistan'ın AB üyelik sürecine verdiği destek için teşekkür ederek, "Giorgia'ya müteşekkirim çünkü her zaman bizim düşüncelerimizi dinledi. Sırbistan'ın ne demek istediğini duymak için zamanı hep oldu. Bölgedeki sorunlara hiçbir zaman tek taraflı yaklaşmadı. İtalya'ya bu objektif yaklaşımı için teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.(Haberglobal)

Editör: Haber Merkezi