İtalya'nın aşırı sağcı Libero Quotidiano gazetesi, ülkenin ilk kadın Başbakanı Giorgia Meloni'yi "Yılın Erkeği" seçtiğini duyurdu.

Kamboçya'da mühimmat patladı : 20 asker öldü Kamboçya'da mühimmat patladı : 20 asker öldü

Gazete, Meloni'yi savaş dönemlerinde etkili bir lider olması nedeniyle bu unvana layık gördüklerini belirtti. Başyazıda, Meloni'nin cinsiyetler arası mücadelede zafer kazandığı ve cam tavanı kırdığı ifadelerine yer verildi.

Ancak, gazetenin eski halkla ilişkiler müdürü tarafından yazılan bu başyazı, eleştirilere neden oldu.

Bu olay, Meloni'nin siyasi kariyerine ve İtalya'da cinsiyet eşitliği konusundaki tartışmalara odaklanan bir bağlamda değerlendirildi.

Birçok muhalif, Meloni'nin "Yılın Erkeği" seçilmesinin, erkeklerin güçlü liderler olarak algılanmasından kaynaklandığını savundu. Demokrat Parti üyesi milletvekili Elly Schlein, bu olayın siyasetin erkekler için olduğu algısını pekiştirdiğini belirterek eleştirdi.

Yeşiller ve Sol İttifakı'ndan milletvekili Elisabetta Piccolotti ise Meloni'nin seçilmesinin "erkeklerin üstün olduğu" düşüncesini yansıttığını ifade etti.

Aşırı sağcı İtalya'nın Kardeşleri Partisi lideri Meloni, geçen yıl ekim ayında yapılan seçimlerde zafer elde ederek Başbakanlık görevine gelmişti.

Kaynak: sözcü