Ümraniye'de otobüs bir iş yerinin bahçesine girdi Ümraniye'de otobüs bir iş yerinin bahçesine girdi

İYİ Parti "ittifak yok" dedi! Özgür Özel'den ilk açıklama!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin "TBMM grup toplantısında" açıklama yaptı. Özel "İYİ Parti'nin aldığı karara saygı duyuyoruz. "Eski bir dost düşman olamaz" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar:

AK PARTİ'YE TAZİYE MESAJI

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Artvin'in ailesine, Doğukan İslamoğlu'na ve AK Parti camiasına başsağlığı diliyorum.

AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Artvin, trafik kazasında hayatını kaybetti. AK Gençlik Kolları Başkanı Artvin, trafik kazasında hayatını kaybetti

İYİ PARTİ İLE İTTİFAK GÖRÜŞMELERİ

Sayın Akşener ile yapılan görüşmelerde: "İş birliği yapalım. Kendisini Türkiye'ye götürme teklifinde bulunduk ve bizi çok iyi karşıladılar. Dün aldıkları kararla kendi başlarına yollarına devam edecekler. Geçmişte çok önemli ittifaklara imza atıldı. Çok önemsediğimiz bir oyun. Güneşi boynunda gördüğümde "İyi insanlarla tanıştım" derim. Bütün grubuma sesleniyorum; Eski bir dost düşman olamaz. İYİ Partililer iyi insanların partisidir. İttifaklar aramak için üsten yola çıkacağız. Seçmenlerle yan yana yürüyeceğiz


ÖĞRENCİLERİN SORUNLARINI DİNLEMEK İÇİN KOMİTE OLUŞTURUYORUz

Ülkede yaşanan olaylar aralıksız devam ediyor. Asansör kazaları ve gıda zehirlenmeleri devam ediyor. Türkiye genelindeki KYK yurtlarını denetlemek ve oradaki öğrencilerin sorunlarını dinlemek üzere 10 temsilcimizden oluşan bir komisyon oluşturduk. Gençlik kollarımızla birlikte gençlik hattını da duyuracağız.

Konuyla ilgili endişesi olan herkesle konuşacağız ve yatak odaları konusunda harekete geçeceğiz. Yatak odalarının kalitesi neden düştü? Çünkü bu hükümet birçok yatırımın parasını buldu. TOKİ'ye yollar, köprüler yaptırdı ama yurt yaptırmadı. Çünkü öğrencilerimiz tarikatların kollarına düşecek ve onlar tarafından haylaz olarak yetiştirileceklerdir. CHP bunu biliyor ve kararlılıkla bunun peşinde.

KADIN İSTİHDAMI
Bugün 5 Aralık 1934'te Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından bir yönetmelik kabul edildi. Bu düzenlemeyle kadınlara milletvekili seçme ve seçilme hakkı tanındı. Atatürk, bu kararın ardından şunları söyledi: “Bu karar, Türk kadınına sosyal ve siyasi hayatta tüm milletlerin üstünde bir yer vermiştir. Çoğu medeni ülkede kadınlara tanınmayan bu hak, Türk kadınının elindedir. “Bunu yetki ve itibarla kullanacak.” Bu düzenlemeden sonra 1935 yılında 18 kadın milletvekili TBMM'ye girmiştir. Liderliğiyle bu düzenlemeye öncülük eden, bu anlaşmayı dünyanın tüm gelişmiş ülkelerinin önünde yapan, bu Meclis'teki kurulumuyla Türk kadınının mücadelesinin en önemli kilometre taşlarından birine imza atan Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Bugün Türk kadınının en önemli teminatlarının yaratıcısı olan o günü saygı ve minnetle anıyoruz.



Biz genel kanunlara karşıyız. Ancak genel kanunda BDDK'yı 7 yıl önce İstanbul'a taşıdıklarına dair bir madde var. Yeni yılın ardından çalışanların kira ödemelerine yardımcı olmak için 42 bin TL ek ödeme yapılacağını söylüyorlar. Hepsinin aynı olduğunu biliyor muydun? İstanbul'da tüm yetkililer eşittir ama BDDK üyeleri daha eşittir. Buradan Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanına sesleniyorum. Bu makaleyi düzenleyin; İstanbul'da yaşayan tüm kamu kurumlarının yetkili ve çalışanlarına kira yardımı yapmak isterseniz Hodri Meydanı'ndayız.


Emeklilerin en az asgari ücret kadar maaş alması gerektiğini söyledik. Teklif olarak Meclis'e sunduk ama AK Parti ve MHP kabul etmedi. Bütün AK Partili emeklilere ve Recep Tayyip Erdoğan'a şikayet ediyorum.


HER POLİTİKAYA BÖYLE BİR VEDA DİLİYORUM

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün'ün 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde aday olmayacağını açıklayarak, "Bu veda tüm siyasilere hayırlı olsun" dedi.

TANJU ÖZCAN BİZE DÖNDÜ

Sadece vedalar değil, kavuşmalar da var. Uzun yıllar Bolu'da görev yapan Tanju Özcan yeniden aramızda. hoş geldin başkanım(haber global)

Editör: Haber Merkezi