İYİ Parti'nin tarihi seçimli olağanüstü kurultayı ATO Congresium Salonu'nda gerçekleşiyor. Genel başkanlık seçiminin ilk turunda salt çoğunluğu sağlayan bir aday çıkmadığı için seçim üçüncü tura kaldı. Kurultayın yapıldığı salonun dışında ve içinde çevik kuvvet polisleri görev alırken, yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Kurultayda toplam 1302 delegenin 1007'si salona geldi ve oy kullanmak üzere imza attı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in aday olmadığı kurultayda Grup Başkanı Koray Aydın, Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Genel Başkan Yardımcısı Tolga Akalın ve Günay Kodaz adaylıklarını ilan etti.

Erdoğan'dan 'Cumhur İttifakı' ve Değişim Mesajı Erdoğan'dan 'Cumhur İttifakı' ve Değişim Mesajı

İlk turda adayların aldıkları oylar şöyle:

  • Koray Aydın: 472
  • Müsavat Dervişoğlu: 370
  • Tolga Akalın: 327

İkinci turda ise Müsavat Dervişoğlu 570, Koray Aydın 565 oy aldı. Adaylıktan çekilmesine rağmen Tolga Akalın 15, bir önceki turda 2 oy alan Günay Kodaz 3 oy aldı. Her iki aday da salt çoğunluğa ulaşamadığı için üçüncü tur oylaması yapılacak.

Üçüncü tur oylamasında ise Genel Başkan adaylarından Müsavat Dervişoğlu ve Koray Aydın yarışacak. Bu turdaki sonuçlar, İYİ Parti'nin yeni genel başkanını belirleyecek.

Kaynak: Cumhuriyet