İYİ Parti'de yaşanan istifaların ardı arkası kesilmiyor. Meral Akşener'in yerine İYİ Parti Genel Başkanlığı'na Müsavat Dervişoğlu'nun gelmesinin ardından istifalar art arda gelmeye devam ediyor.

Son olarak Trabzon'un Ortahisar ilçesindeki İYİ Parti teşkilatında 45 yönetim kurulu üyesinden 33'ü istifa etti ve ilçe yönetimi düştü.

Bu istifalar zinciri, sadece Ortahisar ilçesiyle sınırlı kalmıyor. Öncesinde Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'ın parti üyeliğinden istifasıyla başlayan süreç, il başkanlığı düzeyine kadar etkili olmuştu.

DEM Parti Kobani Davası kararına tepki gösterdi DEM Parti Kobani Davası kararına tepki gösterdi

İlçe Başkanı Erdal Uzun'un da parti üyeliğinden istifa etmesiyle birlikte, İYİ Parti'nin Trabzon'daki siyasi varlığı sarsıntıya uğradı.

İstifaların ardından konuşan Erdal Uzun, İYİ Parti'nin Trabzon'da halk desteğini kaybetmeye başladığını dile getirdi. Uzun, özellikle İYİ Parti Olağanüstü Kurultayı'nda aday Koray Aydın'ı desteklediklerini belirterek, partinin içerisinde yaşanan vefasızlıkları ve haksızlıkları vurguladı.

Uzun'un ifadelerine göre, İYİ Parti Ortahisar İlçe Başkanı olarak görev yaptığı dönemde, parti içi süreçlerde yaşanan haksızlıklar ve önünün kesilmesi için yapılan oyunlar, kendisi ve beraberindeki yönetim kadrosunun İYİ Parti üyeliği ve görevlerinden istifa etmelerine sebep oldu

Kaynak: Karar