CHP’den kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, katıldığı bir TV programında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 6’lı Masa’yı terk ettiği sürece ilişkin iddialarda bulundu.

Tanju Özcan, şu ifadeleri kullandı: “Meral Akşener’in 3 Mart’ta yediği bir siyasi kazık var. Mansur Yavaş’ın oyununa geldi. Meral hanım gibi tecrübeli bir siyasetçi, birileriyle görüşmeden çıkar mı… Yavaş önce adaylık teklifini kabul etti. Akşener de çıktı “Masadan kalkıyorum, kendim yürüyeceğim” dedi, olayın özü bu. Sonra en geç saatte “Yanındayız” tweet’ini attı.

“TAMAMEN YALANDIR”

Özcan’ın iddialarına İYİ Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Başdanışman Kürşad Zorlu, Twitter hesabından yanıt verdi:

– Dün kamuoyuna yansıdığı üzere Bolu Belediye Başkanı Sn.Tanju Özcan katıldığı bir TV yayınında Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş'a yönelik gerçek dışı iddia ve açıklamalarda bulunmuştur.

– Sayın Özcan'ın burada tekrarlamaya lüzum görmediğimiz söz konusu iddiaları tamamen yalandır.

TAM BİR ŞEFFAFLIK İÇERSİNDE ORTAYA KONDU

– Önemle vurgulamak isteriz ki, Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda en başından bu yana Genel Başkanımız sayın Meral Akşener'in tutum ve değerlendirmeleri milletinin sesi olabilmek adına ve yine milletimizin huzurunda tam bir şeffaflık içerisinde ortaya konulmuştur.

Bursa'da TikTok'ta Çocuğu Kanlar İçindeyken Canlı Yayın Açan Kadın Tutuklandı Bursa'da TikTok'ta Çocuğu Kanlar İçindeyken Canlı Yayın Açan Kadın Tutuklandı

– Bu amaçla sayın Genel Başkanımız tarafından gerek Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş'a gerekse İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu'na 3 Mart 2023'te yaptığı Cumhurbaşkanı adaylığı yönündeki tarihi çağrısı ve sonrasında 6 Mart 2023'te etkili/yetkili Cumhurbaşkanı Yardımcısı olmaları yönündeki teklifleri dışında ileri sürülen tüm iddialar asılsızdır.

“SİYASETEN MİKROP SAÇAN BU ANLAYIŞIN ORTADAN KALKMASI DİLEĞİYLE…”

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Koordinatörü Volkan Memduh Gültekin de bir açıklama yaptı. Gültekin, şu ifadeleri kullandı:

– Bolu Belediye Başkanı Sayın Tanju Özcan, dün akşam katıldığı bir yayında ‘Mansur Yavaş önce Meral Akşener'in adaylık teklifini kabul etti ve Meral Hanım masadan kalktı. Sonra Meral Hanım'a siyasi bir kazık attı ve Kemal Kılıçdaroğlu'na destek mesajı paylaştı' ifadelerini kullandı. Gündemde kalma güdüsüne ve popüler olma virüsünün esaretine kapılmış kişilere ayıracak vaktimiz yok ancak kamuoyunun yanlış bilgi sahibi olmaması adına zorunlu olarak bu açıklamayı yapmak durumunda kaldık.

– Başkanımız Sayın Mansur Yavaş, 6'lı masada sorun yaşandığı gün büyükşehir belediye başkanları ile Ankara'da bir araya geldi. Herkes kendi kentinden geldiği için açıklama akşam saatlerine kaldı. Fotoğraflarda da görüldüğü üzere Sayın Ekrem İmamoğlu ile aynı saatte paylaşım yapıldı, diğer büyükşehir belediye başkanlarımız da aynı anda bu paylaşımları (retweet) RT'ledi. Daha sonra aynı saat dilimi içerisinde diğer Büyükşehir Belediye Başkanlarımız da Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na destek mesajı açıkladı.

– Sayın Meral Akşener hem Sayın Mansur Yavaş'a hem de sayın Ekrem İmamoğlu'na çağrı yaptı. Bu iftiralar gerçek olsaydı Sayın Meral Akşener yalnızca Sayın Mansur Yavaş'a çağrı yapardı. Bu durum bile iddianın bir safsata olduğunu göstermektedir. Kaldı ki, kamuoyunun da bildiği üzere Sayın Meral Akşener, iki Belediye Başkanı kendisini ikna etmeye gittiğinde masaya dönme şartı olarak Sayın Mansur Yavaş ve Sayın Ekrem İmamoğlu'nun ‘etkili ve yetkili Cumhurbaşkanı yardımcıları' olmaları şartını koştu.

– Eğer bu iftira gerçek olsaydı Sayın Meral Akşener kendisine ‘kazık atmış' bir kişiye etkili ve yetkili bir görev talep etmezdi. Ayrıca Sayın Meral Akşener ve Başkanımız Sayın Mansur Yavaş birlikte onlarca miting yaptı. Bir ‘kazık atma' durumu söz konusu olsaydı doğal olarak bu çalışmalar da yapılamazdı. Bizim bu tür mesnetsiz ifadelere ve dedikodu siyasetine daha fazla ayıracak vaktimiz yok. Hayal dünyasının esaretindeki kişileri muhatap alarak onlara daha fazla değer katma niyetimiz de yok. Siyaseten mikrop saçan bu anlayışın ortadan kalkması dileğiyle konuyu burada noktalıyoruz.

Kaynak: www.sozcu.com.tr

Editör: Haber Merkezi