CHP Kobani Davası kararına tepki gösterdi! CHP Kobani Davası kararına tepki gösterdi!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün yapılan TBMM grup toplantısında partisinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başkan adayı Buğra Kavuncu'yu açıkladı.

2019 seçimlerinde İYİ Parti'nin İstanbul İl Başkanı olan Kavuncu, Ekrem İmamoğlu'na destek verdi ve seçilmesi için çalıştı.

Buğra Kavuncu, grup toplantısının ardından ilk kez adaylığını açıkladı.

Yeni İBB adayının açıklaması şöyle:

"İyi şanşlar. Ülkemize ve İstanbul'umuza hayırlı olsun. İstanbul halkına hayırlı olsun. Artık buradan İstanbul'a geçeceğim. Biraz hazırlık çalışmamız olacak. Bundan sonra seçmenlerimize, İstanbullularımıza, İstanbul'a dair hayallerimizi, planlarımızı, nasıl bir İstanbul istediğimizi, nasıl bir İstanbul umut ettiğimizi, İstanbul'a neler vaat ettiğimizi anlatacağız çünkü İstanbul'u çok daha iyi yöneteceğiz."

'PARTİMİZİN HER FERDİ ÜSTÜNE DÜŞEN GÖREVİ YAPACAK'

Son dönemde yaptığı "vefa bir kenara bırakılabilir" sözlerine değinen Kavuncu, "Bu mesaj kimseye değil. Bu bir görevdir. Burada dikkat çeken şey, seçimlere özgür ve bağımsız olarak katılmaya karar vermiş olmamızdır. Bu karara göre partimizin her üyesi üzerine düşeni yapacaktır. Kurumlardan, partinizden, ülkenizden sorumlu olduğunuz anlarda her Türk vatandaşı buna "evet" demekle yükümlüdür. Söylediklerim çok açık ve net.''

Kaynak: karar