Büyük Savaşa Bir Adım Kaldı! İsrail Ordusu Mısır Sınırına Yığıldı Büyük Savaşa Bir Adım Kaldı! İsrail Ordusu Mısır Sınırına Yığıldı

Ülkenin meteoroloji ofisi, İzlanda'nın güneybatısındaki bir yanardağın perşembe günü bu yıl ikinci kez patladığını ve bunun Reykjanes Yarımadası'nda 2021'den bu yana altıncı patlama olduğunu söyledi.

Reuters'in haberine göre bölgede çekilen videoda, yerdeki çatlaklardan parlak turuncu renkli erimiş kayaların döküldüğü görülebiliyor.

Met Office web sitesinde "Uyarı: Sylingarfell'in kuzeyinde volkanik bir patlama başladı" dedi. Yakındaki jeotermal kaplıca Blue Lagoon'un bugün kapandığı bildirildi.

ÖNCEKİ PATLAMA İKİ GÜN SÜRDÜ

Ülkedeki son patlama 14 Ocak'ta başladı ve iki gün sürdü. Lav akıntıları, yaklaşık 4.000 sakinin tahliye edildiği ve bazı evlerin ateşe verildiği Grindavik balıkçı köyünün eteklerine ulaştı.

Sylingarfell Dağı, Grindavik'in hemen kuzeyinde yer alıyor ancak patlamanın bugün şehri etkileyip etkilemeyeceği henüz belli değil.

Kasım ayında İzlandalı yetkililer, ateşli lav akışlarını evlerden ve kritik altyapılardan uzaklaştırmaya yardımcı olabilecek barajlar inşa etmeye başladı. Volkanik sistemin tehdit seviyesi azalmış olsa da yerel yetkililer, yer altında magma birikmesi nedeniyle bölgenin zemininin yükselmeye devam etmesi nedeniyle daha fazla patlamanın meydana gelebileceği konusunda uyardı.

ABD'nin Kentucky eyaleti büyüklüğündeki İzlanda'da 30'dan fazla aktif yanardağ bulunuyor ve bu da kuzey Avrupa adasını yanardağ turizmi için önemli bir destinasyon haline getiriyor.

(KARAR)

Kaynak: karar