İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanları, iki ayı aşkın süredir devam eden Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinden sonuç alamadıkları gerekçesiyle eylem yaptı. Konak Pier önünde toplanan işçiler, "Sadaka Değil Toplu Sözleşme" yazılı pankartlarla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı önüne yürüdü.

Hipodromu'nda feci kaza: Atın üstünden geçtiği apranti hastanelik oldu Hipodromu'nda feci kaza: Atın üstünden geçtiği apranti hastanelik oldu

Belediye İş Sendikası İzmir 2 No'lu Şube Başkanı Savaş Atalay, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile devam eden TİS görüşmelerinden sonuç alınamadığını belirtti. Yaklaşık 5 bin 500 işçiyi kapsayan TİS görüşmelerinde herhangi bir ilerleme sağlanamadığı için eylem kararı alındığını ifade etti.

Atalay, belediyenin maaşlara yaklaşık yüzde 30 zam teklif ettiğini ancak bu rakamın açıklanan enflasyonun altında olduğunu söyledi. Bu durumun işçileri eyleme, protestoya ve greve zorladığını vurgulayan Atalay, belediye yönetiminin seslerini duymadığını ve yaşadıkları yoksulluğu görmediğini ifade etti. İşçilerin huzur içinde çalışmak ve alın terlerinin karşılığını almak istediğini belirtti.

Türk-İş İzmir 3. Bölge Başkanı Hayrettin Çakmak da masanın yeniden kurularak TİS görüşmelerinin sonuçlanmasını talep ettiklerini ifade etti.20-3

Kaynak: anadolu ajansı